Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 19/03/2017 Cultuurprijs Blankenberge gaat naar Huisje van Majutte Gisterenavond is voor het eenentwintigste jaar op rij de Cultuurprijs van de stad Blankenberge toegekend. Peter Gadeye en Lena Beernaert, de eigenaars van het Huisje van Majutte, mochten de felbegeerde titel in ontvangst nemen. Cultuurprijs Blankenberge gaat naar Huisje van Majutte

De Cultuurprijs van de stad Blankenberge wordt uitgereikt door de Cultuurraad. Dit jaar waren er twee genomineerden, het echtpaar Peter Gadeyne en Lena Beernaert, sinds 2015 de trotse eigenaars van het vissershuisje het Huisje van Majutte, en kunstenares Anne Van Wulpen.

De laureaat werd tijdens een geheime schriftelijke stemming verkozen door de ongeveer vijftig culturele verenigingen die de stad Blankenberge rijk is. Met meerderheid van stemmen kwam het Huisje van Majutte als winnaar uit de bus. Peter Gadeye en zijn echtgenote Lena Beernaert werden gehuldigd met een oorkonde en de Cultuurprijs, een sculptuur van de Blankenbergse kunstenares Greet Blomme.

Enzo Farina, voorzitter van de Cultuurraad: "De familie Gadeyne wordt binnen de cultuurmiddens vooral gewaardeerd omdat ze het oudste vissershuisje van Blankenberge, daterend uit de 19de eeuw opnieuw heeft opengesteld voor het publiek. Daarenboven zijn Peter en Lena uitstekende vertellers die tal van vissersverhalen weer oprakelen en aan hun bezoekers kunnen overbrengen. Een bezoekje aan het Huisje van Majutte is dan ook telkens opnieuw een belevenis."

De 21ste editie van de uitreiking van de Cultuurprijs vond plaats in de Consciencezaal van het CC Casino van Blankenberge. Na het officiƫle gedeelte konden de ruim 250 aanwezigen genieten van een stijlvol concert gebracht door het knapenkoor 'Les Petits Chanteurs du Nord' uit Frankrijk.

© www.krantvanblankenberge.be