Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 21/03/2017 Blankenbergse waterpoloploeg op naar de play-offs Voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie zakte Waterpolo Blankenberge vrijdag 17 maart af naar Gent. De kustploeg kon op deze verplaatsing niet rekenen op zijn vaste noch op z'n reserve keeper waardoor coach Jelle Proot noodgedwongen plaats moest nemen in het doel. Blankenbergse waterpoloploeg op naar de play-offs

Voor beide ploegen was alle druk reeds van de ketel. Blankenberge was al enige tijd zeker van de zesde plaats in de stand. Gent heeft de kampioenstitel reeds binnen na het forfait van Ensival in de wedstrijd die normaal zondag gespeeld zou worden maar niet kon plaatsvinden wegens technische problemen aan het zwembad.

Geen druk en dat was niet slecht na de nogal bitsige wedstrijd in de heenronde. Het tempo was gezapig waarbij Gent de bovenhand nam in het spel. Halverwege de wedstrijd stond het zo 5-2. Blankenberge verwelkomde een nieuwe speler, Bahri Abazi. "Bahri maakte na één jaar rust zijn rentree nadat hij bij Brugge de jeugdreeksen had doorlopen. Logischerwijs miste hij nog wedstrijdritme, maar vanaf nu kan hij zich klaarstomen met het oog op de play-offs en het volgend seizoen", zegt medespeler Karel Marmenout.

De wedstrijd ging in een gemoedelijke sfeer verder, de machtsverhoudingen bleven gelijk. Gent die al van bij aanvang van het seizoen bovenaan meedraaide had niet veel moeite om de voorsprong vast te houden. Het liep zo verder uit tot 14-6.

Volgende week gaan de play-offs van start en neemt Blankenberge het op tegen Mechelen, de derde in de stand. Wil BZV nog verder klimmen dan zal het deze wedstrijd moeten winnen.

© www.krantvanblankenberge.be