Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 23/03/2017 Bib beloont creatieve kleuters Bib beloont creatieve kleuters Ik het kader van de Jeugdboekenmaand organiseerde de Blankenbergse bibliotheek een resem activiteiten om kinderen en boeken dichter bijeen te brengen. De bib kreeg meer dan 2.000 jongeren over de vloer. Ook de kleuterklassen namen deel.

Maar liefst 22 kleuterklassen gingen creatief aan de slag rond het thema diversiteit, 'M/V/X: je bent wie je bent'. De eerste kleuterklassen knutselden een 'diversiteitstotem'. De tweede kleuterklassen maakten een flip-flap-boekje en de derde kleuterklassen ontwierpen een kijkdoos rond het thema diversiteit in de klas.

Naar jaarlijkse gewoonte werden deze werkjes door een deskundige jury gejureerd. Volgende klassen liepen daarbij in hun leeftijdscategorie weg met de eerste prijs: de kleuters van juffen Martine en Sofie van K1 Sint-Pieter, de kindjes van juf Jill van K2 d'Oefenschool en de kids van juf Rein van K3 Sint-Jozef. De winnende kleuters kregen een boekenpakket voor gebruik in de klas. Alle werkjes worden nog tot en met 15 april tentoongesteld in de Kinderkamer van de Kleine bib

© www.krantvanblankenberge.be