Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 24/03/2017 Geselecteerde BZV-zwemmers pronken op het podium Op 12 en 19 maart werden in het zwembad van Aarschot de leeftijdskampioenschappen afgewerkt. Op basis van de gezwommen selectietijden in 2016 waren zwemmers aanwezig van tien clubs. Blankenberge trad de eerste dag met 13 en de tweede dag met 8 geselecteerden aan. BZV kon in totaal 22 podiumplaatsen bijeen zwemmen. Hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde

Op de eerste wedstrijddag slaagden de zwemmers van de Blankenbergse Zwemvereniging erin om 3 gouden, 4 zilveren en 7 bronzen medailles in de wacht slepen. Daarnaast werden er nog verschillende persoonlijke records scherper gesteld. Julie Vanhauwaert mocht plaatsnemen op het hoogste schavot. Ze won de reeks 100 meter schoolslag en crawl bij de cadetten. De derde gouden plak viel in handen van Kevin Vercamert op de 100 meter crawl.

Een trapje lager stond Lennert Boone naast Kevin op het podium, hij werd tweede op de 100 meter crawl. Senior Thibau Haerinck behaalde op de 100 meter rugslag zilver en dolfijntje Nathan Mortal deed het voortreffelijk in de 100 meter wisselslag. Hij zwom die in 01'42"86 en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record die op 01'43"92 stond. Het laatste zilver ging naar Amber Rutten op de 100 meter schoolslag. De bronzen medailles werden veroverd door Matthias Arents, Lennert Boone, Seppe Boone, Amber Rutten, Lennert Van Lerberghe en Rani Vanhauwaert op de individuele reeksen.

Ook op de nieuwe reeks 4 x 50 meter wissel gemengd kon de Blankenberge als derde aantikken. "Met deze proef wil men de sterkte van een ploeg in de breedte tonen, zowel bij de dames als bij de heren", verduidelijkt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Ons team bestond uit startzwemmer Thibau Haerinck in rugslag gevolgd door Julie Vanhauwaert in schoolslag. Derde teamlid was Lennert Boone die vlinderslag zwom. Slotzwemster Delphine Tanghe eindigde in crawl en tikte af in een tijd van 02'17"44."

Julie Vanhauwaert

Op 19 maart op de tweede dag van het leeftijdskampioenschap behaalden de 8 BZV-zwemmers 3 gouden en 5 zilveren medailles, verder aangevuld met mooie ereplaatsen. Julie Vanhauwaert kon één zilveren en twee gouden medailles op haar naam zetten. Op de 100 meter vlinderslag werd ze tweede, dit met een nieuw persoonlijk record van 01'22"01. Ze behaalde goud op de 100 meter rugslag in 01'21"93, eveneens een nieuw persoonlijk record.

"Haar mooiste overwinning behaalde ze echter op de 200 meter wisselslag in een tijd van 02'50"81, meteen goed voor een persoonlijk maar tevens een nieuw clubrecord, die jaren met 02'50"85 op naam stond van Nataya Decuyper", zegt Etienne. "Onze derde gouden medaille kwam op naam van Seppe Boone. Hij werd laureaat op zijn lievelingsnummer de 100 meter vlinderslag."

De andere zilveren plakken gingen naar Rhaissa Goegebeur op de 100 schoolslag, Lennert Boone op de 200 wisselslag. Nathan Mortal werd tweede op 50 meter schoolslag en crawl. Mooie prestaties!!!

© www.krantvanblankenberge.be