Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 27/03/2017 Sporting 2 x 90 minuten verwijderd van de Kampioenstitel Sporting Blankenberge kon zondag jongstleden terug drie punten binnen halen in de thuismatch tegen Heist. Blankenberge blijft zo met nog twee wedstrijden te gaan koploper in tweede provinciale. De eerstvolgende wedstrijd, over twee weken tegen De Ruiter die tweede staat in de competitie, kan beslissend zijn.

"Mijn verjaardag kan niet meer stuk", zegt de voorzitter meteen na de match. "De wedstrijd, zoals je zelf hebt kunnen zien, verliep wat moeizaam, maar in deze fase van de competitie is dit normaal. Het belangrijkste nu zijn de punten, en we doen mee tot het laatste voor de kampioenstitel, het is razend spannend!"

Sporting 2 x 90 minuten verwijderd van de Kampioenstitel

De Ruiter die op één puntje van Sporting Blankenberge tweede staat in het klassement won dit weekend ook hun wedstrijd in Staden met 0-1 waardoor er in de rangschikking niets veranderde aan de top. Blankenberge staat op kop met 66 punten gevolgd door De Ruiter met 65 punten. De twee ploegen ontmoeten elkaar zaterdag 8 april, op het veld van De Ruiter.

"Over twee weken spelen we 'de match van de eeuw', als we daar kunnen winnen is de titel binnen", aldus Bart Soete. "Bij gelijk spel wordt het op de laatste speeldag beslist in de thuismatch tegen Staden. De Ruiter speelt op die dag de uitwedstrijd tegen Zedelgem, wat voor hen geen gemakkelijke verplaatsing is."

De competitie blijft spannend tot het laatste moment .... "Onze jongens blijven erin geloven", zegt de voorzitter. "Nu eerst een weekje rust en dat is welgekomen voor de ploeg. De gekwetsten recupereren, terug met de voetjes op de grond en nadien de batterijen opladen voor 'de match' tegen De Ruiter waar hoogstwaarschijnlijk de beslissing zal vallen."

Sporting Blankenberge speelt nu vijf jaar in tweede provinciale. "Zelf ben ik vijf jaar voorzitter", zegt Bart Soete. "Mochten we de stap naar eerste provinciale kunnen maken dan zou dit formidabel zijn, dan vallen de puzzelstukken mooi in elkaar." De gasten en het bestuur willen ervoor gaan. Organisatorisch zijn we er helemaal klaar voor, we beschikken over een perfecte accommodatie voor eerste provinciale en ook financieel zijn we gezond.

Met het oog op de eventuele promotie heeft het bestuur voor volgend seizoen reeds enkel transfers aangetrokken. "We zijn spelers gaan halen uit derde en tweede amateurklasse, wat nog maar eens aantoont dat we de ambitie hebben. De hele club snakt naar een stapje hoger, dat merk je en voel je in alles, maar de gasten moeten het nu nog afmaken natuurlijk. Nog 2 x 90 minuten alles geven of winnen in Roeselare tegen De Ruiter. Eén ding is zeker, bij winst gaat het dak eraf", aldus voorzitter Bart Soete.

De 'match van de eeuw' gaat door op zaterdag 8 april. De aftrap wordt gegeven op 16:00 uur.

© www.krantvanblankenberge.be