Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 29/03/2017 BZV Waterpolo nog in de run voor vijfde of zesde plaats Het Blankenbergs waterpoloteam die op de zesde plaats staat nam het de eerste wedstrijd van de play-offs op tegen Mechelen B die derde staat. Inzet van de wedstrijd was minimum de vierde plaats in het klassement en een verdere strijd naar de titel. BZV Waterpolo nog in de run voor vijfde of zesde plaats

Mechelen die thuis speelde opende na amper 30 seconden de score. Blankenberge leek niet onder de indruk en zette de bordjes nog binnen de minuut terug gelijk en ging zelfs over Mechelen. In de daaropvolgende minuten kon keeper Jill Laurens Blankenberge behoeden van enkele tegendoelpunten. Na de eerste acht minuten was het 2-2.

In de tweede periode had Mechelen meer meeval en was het efficiënter voor doel. Blankenberge kon een penalty niet omzetten, de bal belande op de paal. In de aanval die meteen daarop volgde kon Mechelen scoren en kwam tot 4-2. Voor het eerst in de wedstrijd was er een kloof van twee doelpunten. Mechelen slaagde er zelfs in om de kloof nog te verdubbelen. Halfweg de wedstrijd stond het 6-2.

"We lieten de moed niet zakken", zegt speler Karel Marmenout. "Het was de jonge Yari Misson die met zijn eerste treffer van het seizoen het geloof bij BZV terug bracht. Toen op nog geen twee minuten tijd zowel Manoah Nicaise als Bahri Abazi het spel definitief moesten verlaten na protest werd onze ploeg onthoofd en moesten we het de rest van de wedstrijd stellen zonder midvoor."

Yari Misson leek het zich allemaal niet aan te trekken en legde niet veel daarna zijn tweede treffer in doel. Bij aanvang van de vierde en laatste periode kreeg Mechelen het wel benauwd toen Blankenberge verder opzette met twee doelpunten kort na elkaar. Blankenberge kon zo de kloof met nog drie minuten te spelen opnieuw verkleinen van 6-2 tot 7-6. Mechelen werd wakker geschud. BZV drong nog even aan maar de maneblussers kregen de sputterende motor nog een laatste keer op gang en liepen opnieuw uit tot 9-6. De slotscene was voor keeper Jill Laurens die in de laatste seconde, met enige meeval, de eindstand vastlegde op 9-7.

Mechelen werd uiteindelijk verdiende winnaar, zeker op basis van een volledig seizoen, al was Blankenberge niet geheel kansloos in deze laatste confrontatie. De andere play-off was tussen Soignies en Strombeek en eindigde op 9-3. De laatste wedstrijd van Blankenberge dit seizoen zal er één zijn in een strijd om de vijfde of zesde plaats.

© www.krantvanblankenberge.be