Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 31/03/2017 Leentje in de bres voor Nepalese school Dit jaar in oktober vertrekt Leentje Martens naar Nepal. Samen met een aantal andere vrijwilligers zal ze er gedurende een zevental maanden meehelpen aan de bouw van een schooltje. Om de nodige fondsen in te zamelen voor het Burkey-schoolproject organiseert ze een quizavond. Leentje in de bres voor Nepalese school

In 2011 ondernam Leentje Martens een rondreis met tussenstop in Nepal waar ze naast de hoofdstad Kathmandu ook de bergen introk. De liefde voor het land en de bevolking zorgden ervoor dat ze er ondertussen meermaals naartoe ging.

Vorig jaar nog, na de grote aardbeving, trok Leentje opnieuw naar Nepal, al was het dit keer niet om te reizen maar wel om de handen uit de mouwen te steken. "In april 2016 ben ik voor het eerst naar Nepal gereisd in het kader van een project opgezet door D'Jo Surmont, iemand die op het moment van de aardbeving daar aanwezig was", vertelt Leentje.

"We hadden het plan opgevat om hoog in de bergen op ongeveer 2.000 meter hoogte, waar er zo goed als geen overheidssteun is, een nieuwe school te bouwen voor de plaatselijke gemeenschap. Met een 14-tal mensen die elkaar eigenlijk helemaal niet kenden, zijn we erin geslaagd om een schooltje te realiseren met drie klaslokalen."

In oktober gaat Leentje Martens terug richting Nepal, dit keer voor een zevental maanden. "Op de plek waar we het schooltje hebben gebouwd zijn er 96 studerende kinderen", vertelt Leentje. "De infrastructuur blijkt echter veel te klein voor dit aantal leerlingen, vandaar dat we teruggaan om te kijken of we op dezelfde locatie of in het dorp verderop een grotere school kunnen bouwen. Om ons doel te kunnen realiseren is er ongeveer 15.000 dollar nodig."

Om het nodige geld in het laatje te brengen wordt er door de vrijwilligers die meewerken aan het Burkey-schoolproject op allerlei manieren aan fundraising gedaan. Leentje, die samen met Pascal Versteghe hier in Blankenberge brasserie Mercato uitbaat, heeft het idee opgevat om een quizavond te organiseren. De quiz ten voordele van het Burkey-schoolproject gaat door op zaterdagavond 22 april om 19:30 in brasserie Mercato. Het avondje hersengymnastiek met in totaal 9 vragenreeksen ligt in handen van een ervaren quizmaster. De deelname bedraagt 2,50 euro per persoon. De opbrengt gaat integraal naar het goede doel. Diezelfde avond is er ook een tombola met lotjes aan 3 euro, altijd prijs! Inschrijven voor de quiz kan in brasserie Mercato, gelegen op de Grote Markt in Blankenberge.

Meer info over het project: www.facebook.com/burkeyproject

© www.krantvanblankenberge.be