Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 30/03/2017 7.000 surprise eieren zijn de inzet van de Paasactie De handelsgebuurtekring Centrum wenst haar klanten een vrolijk Pasen toe met een leuke attentie. Wie tijdens het paasweekend van vrijdag 14 tot en met maandag 17 april komt shoppen in Blankenberge wordt bij een 85-tal handelaars in het kernwinkelgebied verwend met een surprise chocolade paasei.

Nu zaterdag worden de vernieuwde centrumstraten in Blankenberge feestelijk ingehuldigd. Voor de handelsgebuurtekring Centrum het uitgelezen moment om bij de start van het nieuwe seizoen een commerciƫle actie op het getouw te zetten. "Met het vernieuwen van de centrumstraten alleen gaan we geen volk naar hier lokken", zegt Hans Fevery, zaakvoerder van Selexion De Busschere. "We moeten al onze troeven uitspelen om het voor de klant zo aangenaam mogelijk te maken zodat men komt beleven en shoppen in onze badstad. Indien we onze handel in het centrum overeind willen houden dan zullen we als handelaar meer moeten samenwerken. Daarnaast spelen ook de beleidsvoerders hier een belangrijke rol in. Als zij ervoor zorgen dat de bereikbaarheid en kort parkeren rond het kernwinkelgebied verbetert dan zal dit zeker bijdragen aan het positivisme van potentiele klanten."

Om de daad bij het woord te voegen en het vernieuwde kernwinkelgebied een boost te geven, pakt de handelsgebuurtekring tijdens het paasweekend uit met een winkelactie. "We hebben het idee opgevat om de klanten die hun aankopen doen bij de deelnemende handelszaken te verwennen met een surprise ei", zegt Hans Fevery. "Het chocolade ei bevat een verborgen boodschap 'Vrolijk Pasen vanwege de handelsgebuurtenkring Centrum'. We schatten dat er dit weekend een 7.000-tal surprise eieren over de toonbank zullen gaan. In heel veel van die eieren zit er ook een papiertje 'U heeft gewonnen' met de vermelding van de specifieke prijs en waar je die kunt verzilveren. Het kan gaan om een waardebon, korting bon, toegangsticket, aperitief, consumptie, enz ..."


7.000 surprise eieren zijn de inzet van de Paasactie

In totaal zijn er een 85-tal handelaars in het kernwinkelgebied die deelnemen aan deze actie. Je kunt ze herkennen aan het creafoam ei in een opvallend geel kleurtje die voor de winkel staat. Bij iedere aankoop wordt een surprise paasei geschonken, per winkel onder specifieke voorwaarden bepaalt door de handelaar. De actie loopt tijdens het paasweekend van vrijdag 14 tot en met maandag 17 april.

Om de commerciƫle winkelactie extra in de verf te zetten en de bezoekers te verwelkomen, zal er gedurende het ganse paasverlof een paashaas van 5,5 meter hoog en 3,5 meter breed opgesteld staan op het Leopold III-Plein. Op zaterdag 1 april, ter gelegenheid van de feestelijke inhuldiging van de vernieuwde centrumstraten zullen de handelaars tussen 16:00 en 20:00 uur hun klanten een glaasje Cava aanbieden. En nee, dit is geen aprilgrap !!!

© www.krantvanblankenberge.be