Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 01/04/2017 Belle Epoque Centrum vernieuwt zijn aanbod In de aanloop naar het zomerseizoen werden in het Belle Epoque Centrum van Blankenberge twee nieuwe items geïnstalleerd. De expomodules moeten de de nieuwsgierigheid van de bezoekers prikkelen en hen uitnodigen tot het actief herbeleven van de belle époque periode. Belle Epoque Centrum vernieuwt zijn aanbod

Het Belle Epoque Centrum dat eind 2008 de deuren opende groeide uit tot één van de belangrijkste attracties aan de Belgische kust. In het centrum wordt het verhaal verteld van het roemrijke belle-époqueverleden van Blankenberge, dit gebeurt op allerlei manieren o.a. aan de hand van interactieve multimediatoepassingen.

Schepen van Toerisme Philip Konings (Open Vld): "De actieve multimediale opstelling van het Belle Epoque Centrum is sinds de opening een absolute troef. Met de huidige vernieuwing met de installatie van twee nieuwe modules zetten we deze trend verder en verruimen we het aanbod."

Eén module is opgebouwd rond een interactieve quiz met meerkeuzevragen, aangepast aan het leeftijdsniveau van elke bezoeker. Jong en oud worden uitgedaagd om hun kennis over de belle époque in Blankenberge te testen. De antwoorden zijn te vinden in het centrum zelf.

De andere module neemt bezoekers mee op een virtuele tocht terug doorheen de tijd. Beeld en klank roepen de sfeer op die rond 1900 heerste in een belle époque villa. 'Zien en gezien worden' was zeer belangrijk in de belle époque. Op de loggia of het terras werd thee genuttigd en konden de rijke dames en heren pronken met hun chique kledij. De module ensceneert in drie scènes het dagelijkse leven in één van de villa's van het Belle Epoque Centrum. De scène over het leven op de loggia is uniek in zijn soort.

Net als alle overige informatie in het centrum zijn ook de nieuwe toepassingen 4-talig, Nederlands, Frans, Engels en Duits. De nieuwe modules werden ontworpen door de firma Bailleul, Twin Design en Ocular. Voor de filmpjes werd beroep gedaan op acteurs van de Blanken,bergse toneelvereniging Ernst & Leute en de medewerkers van het centrum. Lars Damoiseaux zorgde voor de opnames.

"Het Belle Epoque Centrum is een must-see geworden voor wie het verleden van de badstad wil ontdekken. Toegankelijkheid voor iedereen, gastvrijheid en kennisoverdracht voor jong en oud zijn troeven die hoog in het vaandel worden gedragen. Recent nog reikte TripAdvisor een ‘certificaat van uitmuntendheid’ uit aan het Belle Epoque Centrum", aldus schepen Philip Konings.

© www.krantvanblankenberge.be