Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/042017 Basisschool GO! Zilvermeeuw brengt eigen kookboek uit Naar aanleiding van de recente berichten in de media dat de Vlaamse kinderen te weinig bewegen en geen gezond voedingspatroon hebben, besloot het schoolteam van basisschool Zilvermeeuw in Blankenberge om hier iets aan te doen. In februari startte ze met het schoolproject 'Gezond en fit wordt een echte hit' wat resulteerde in het uitbrengen van een eigen kookboek.

Vanaf de aanvang van het project werd de 'Daily Mile' ingevoerd: elke dag lopen de kinderen zodat ze voldoende beweging hebben. Ze leerden alles over gezonde voeding, lekkere gezonde tussendoortjes, hoeveel suikers er in dranken zit en zo veel meer.


Basisschool GO! Zilvermeeuw brengt eigen kookboek uit

Er werd een gezonde proeverij georganiseerd waarin de leerlingen konden kennismaken met producten die ze nog niet zo goed kenden. Met al deze nieuwe producten gingen ze ook aan de slag. Ze zochten leuke recepten uit en maakten tijdens kookworkshops heerlijke gerechten. De recepten van alle klassen werden nu gebundeld in een heus kookboek: 'Zilvermeeuw Gezond en Fit receptenboek'.

© www.krantvanblankenberge.be