Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 02/04/2017 Waar blijven de volkstuintjes ... Zaterdag 1 april heeft CD&V Blankenberge/Uitkerke een ludieke actie gehouden waarbij er soep werd bedeeld ter hoogte vanwaar de volkstuintjes zich 'binnenkort' zullen situeren. Met deze actie wou de oppositiepartij nogmaals de aandacht vestigen op het dossier dat reeds jaren aansleept. Waar blijven de volkstuintjes ...

"De soep die we vandaag schenken hadden we heel graag willen bereiden met groenten uit de volkstuintjes", zegt CD&V gemeenteraadslid Norbert Wallaert. "Het dossier sleept reeds jaren aan en volgens de laatste berichten vanuit het stadsbestuur zien we dat de werken voor de aanleg ervan pas zullen starten in september 2017. Dit betekent dat de gebruikers pas in het voorjaar 2018 aan de slag zullen kunnen om er groenten te telen."

Het is ondertussen meer dan tien jaar geleden dat de volkstuintjes aan het Tiendehof plaats moesten ruimen voor de bouw van een aantal woningen. In 2011 werden er nieuwe volkstuintjes aangekondigd waarbij geïnteresseerden zich konden inschrijven.

"We zijn bijna zes jaar verder en na een hobbelig parcours dat meer en meer op de processie van Echternach lijkt, staan we tot op vandaag nog nergens", zegt Norbert Wallaert. "Het dossier samengesteld door het stadsbestuur raakte tot tweemaal toe niet tot aan de eindmeet. Pas na een derde poging en door het koppelen van het priv├ę-initiatief 'Samenlevingstuin' kon men na ongeveer twee jaar aanmodderen uiteindelijk 15.000 euro subsidie binnenhalen. Ondertussen zijn we april 2017 en moeten we vaststellen dat er nog steeds geen beweging is, meer nog ... opnieuw wordt er een latere datum naar voor geschoven. Ongelooflijk dat dergelijk simpel dossier zovele jaren moet aanslepen."

© www.krantvanblankenberge.be