Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 03/04/2017 Nieuwe opmerkelijke dieren in het Serpentarium Het Serpentarium, de reptielenzoo op de Blankenbergse zeedijk, kreeg de voorbije maanden een aantal nieuwe dieren op bezoek en breidt daarmee haar collectie gevoelig uit. De nieuwe aanwinsten zijn tijdens de paasvakantie te bezichtigen. De burgemeester en de schepenen van de badstad gingen alvast een kijkje nemen. Nieuwe opmerkelijke dieren in het Serpentarium

De nieuw aanbod komt onder meer van Aquatopia in Antwerpen, dat recent haar deuren sloot. De Antwerpse zoo nam de helft van de vissen over en een deel van de reptielen vond onderdak in het Blankenbergse Serpentarium, een zusterbedrijf van de zoo.

Philip Konings, schepen voor Toerisme "Het Serpentarium behoort tot de 10 top-attracties aan de kust en is voor Blankenberge als toeristische stad van groot belang. De all-weather infrastructuur staat zowel bij mooi weer als op een minder goede dag garant voor een leuke gezinsuitstap."

Er kwamen vijf Vuurbuikpadjes, zes Korenslangen en ook een koppel Rode Teju's bij naar Blankenberge, deze laatste zijn grote hagedissen die in Zuid-Amerika voorkomen. Verder is de collectie aangevuld met vijf Kraaghagedissen en een groepje Sonara Koningsslangen. Kraaghagedissen staan erom bekend bij gevaar hun kraag wijd open te sperren wat ze een dinosaurusachtige 'look' geeft.

Het Serpentarium is tijdens de paasvakantie elke dag open zijn van 10:00 tot 17:30 uur. In de reptielenzoo kunt je niet alleen kijken naar slangen en hagedissen, je kan ze ook aanraken! De verzorgers halen op vaste tijdstippen enkele van deze wonderlijke dieren uit hun terrarium waarbij je ze kan aaien of vasthouden. Een unieke ervaring die gegarandeerd een leuke foto oplevert. Na afloop krijg je zelfs een diploma 'Slangen Aaien' mee naar huis!

© www.krantvanblankenberge.be