Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 04/04/2017 OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel Aan de O'Neill Beachclub te Blankenberge is zaterdagmorgen 1 april de eerste officiële rit van de OBC Cycling Friends gestart. Een gebrek aan golven en wind om te surfen lag aan de basis van het nieuw Blankenbergs wielerclubje.

Eind vorig seizoen, tijdens een lange periode met zeer weinig wind en geen golven, wanneer het surfen voor de watersportliefhebbers van de O'Neill Beachclub Blankenberge geen optie was kropen een aantal van hen in het fietszadel om samen een ritje te doen. "We vertrokken met z'n vijven voor een ritje van een 60-tal kilometer", vertelt Christophe Poignie. "De sfeer tijdens ons eerste uitje op de koersfiets was enorm gezellig, zodoende dat we algauw beslisten om dit nog vaker te doen. Uiteindelijk trokken we er elke week op uit. Na verloop van tijd kwamen en steeds meer gegadigden bij. Ons groepje groeide zienderogen. Toen we op een gegeven moment een twintigtal leden telden, zowel mannen als vrouwen, waaronder ook niet watersporters, hebben we wijselijk beslist om een gemengd fietsploegje op te richten. Vandaag zaterdag 1 april is de eerste officiële rit van de O'Neill Beachclub Cycling Friends een feit."

De OBC Cycling Friends hebben het plan opgevat om tweemaal in de week te gaan fietsen, dit op zondag morgen om 9:30 uur en op dinsdagavond om 18:30 uur. "Elke rit zal gaan over een 50 à 60-tal kilometer", vertelt Christophe. "Ons motto luidt, 'samen uit, samen thuis', al zal er wel telkens tijdens het parcours ruimte worden gecreëerd voor renners die eventjes voluit willen gaan. Voorwaarde is dat er aan het eind van dit aantal kilometers op elkaar wordt gewacht om vervolgens samen terug huiswaarts te fietsen. Een stop onderweg behoort ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker, na elke rit heffen we het glas in de O'Neill Beachclub, want we willen het vooral gezellig houden."

Om het voor de leden ook een beetje spannend te houden is er een gele en groene trui. De gele trui is voor diegene die de meeste ritten op de teller heeft, voor de groene trui wordt er elke rit een klein sprintje gedaan. Het is duidelijk dat de doelstellingen van de OBC Cycling Friends naast het fietsen vooral fun en lol maken is.

Wie na het lezen van dit artikeltje interesse heeft gekregen om deel uit te maken van de OBC Cycling Friends is van harte welkom om enkele ritjes mee te fietsen alvorens lid te worden. Voor meer info ga je best even langs bij Christophe in de O'Neill Beachclub, gelegen op de Zeedijk ter hoogte van de Belgium Pier.


OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel

Nadat elke renner net zoals dit bij wielerwedstrijden gaat op het startpodium zijn of haar handtekening had geplaatst, mocht schepen van Sport Katrien Van Ryssel zaterdagochtend het startschot lossen voor de eerste officiële rit van de OBC Cycling Friends.

© www.krantvanblankenberge.be