Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/04/2017 Vernieuwde centrumstraten feestelijk ingewandeld Zaterdag 1 april aan de start van de paasvakantie werden in Blankenberge de vernieuwde centrumstraten feestelijk ingehuldigd met het traditioneel lintje knippen en een wandeling onder muzikale begeleiding door het kernwinkelgebied. De heraanleg van de winkelstraten die een tweetal jaar hebben geduurd maken deel uit van het totaalplan om Blankenberge verder te profileren als moderne badstad. Schepen van openbare werken, Ivan De Clerck

In 2020 mag Blankenberge 750 kaarsjes uitblazen. Deze historische datum moet het orgelpunt zijn om de badstad een nieuw tijdperk in te loodsen, een tijdperk waarin Blankenberge zich wil positioneren als aantrekkelijke, trendy, toeristische trekpleister voor al wie graag leeft, feest en geniet.

Schepen van openbare werken, Ivan De Clerck: "Onze stad is in volle ontwikkeling. De voorbije jaren is er reeds heel wat gerealiseerd. De vernieuwing van het handelscentrum is daar een mooi voorbeeld van. Na de zomer wordt het stationsplein aangepakt en daarmee zetten we alvast de kers op de taart voor wat betreft het kernwinkelgebied. Maar daar stopt het niet mee. Ook de volgende jaren gaan we flink investeren om onze badstad klaar te stomen voor de toekomst. Vanuit het stadsbestuur zijn we op dit moment volop bezig om een sterk communicatieplan te maken om de citymarketing en de branding van Blankenberge op te schroeven. Daarvoor zijn er vele honderdduizenden euro's per jaar extra vrijgemaakt. We zullen een marketing-machine op gang brengen die als een pletwals de media moet bestormen. Vlaanderen, Wallonië, maar ook de buurlanden moeten weten wat onze stad allemaal te bieden heeft. Blankenberge verdient niet alleen een plaats aan de top aan onze kust, ze zal die ook veroveren."


Vernieuwde centrumstraten feestelijk ingewandeld

Toekomstig burgemeester Ivan De Clerck maakt zich sterk dat binnenstad, met zijn nieuw heraangelegde straten en pleinen, de komende jaren voor een nieuwe boost zal zorgen. "We merken dat de bewoners en handelaars enthousiast en fier zijn over wat er gebeurt en ontwikkelt in onze stad. Die fierheid moeten we met z'n allen proberen te verkopen, zodoende dat we nieuwe inwoners, tweede verblijvers en toeristen met open armen kunnen ontvangen. Vanuit het stadsbestuur gaan verder inzetten op het brengen van nieuwe evenementen zoals Bel'Lumière en Strat'eVaria. Blankenberge moet de badplaats bij uitstek worden voor al wie graag leeft, feest en geniet ... en dit het hele jaar door. We beschikken over troeven waar andere kustgemeenten enkel maar jaloers op kunnen zijn. Dat moeten we met z'n allen uitdragen. Samen met de inwoners en met de vele handelaars gaan we dit steedje terug op de kaart zetten, daar waar Blankenberge hoort te zijn ... bovenaan!"

© www.krantvanblankenberge.be