Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 07/04/2017 Sport Vlaanderen wordt omgetoverd tot pretpark Woensdag 19 april organiseren de Jeugddienst, Sportdienst en de Jeugdraad in Blankenberge voor het zevende jaar op rij een Buitenspeeldag. Het Sport Vlaanderen-centrum wordt op die dag van 14:00 tot 17:00 uur omgetoverd tot een heus pretpark waar kinderen kunnen ravotten dat het een lieve lust is. Sport Vlaanderen wordt omgetoverd tot pretpark

"De Nationale Grote Buitenspeeldag zet kinderen en jongeren aan om buiten te sporten en te spelen, dit in hun onmiddellijke woonomgeving ... als stadsbestuur spelen we daar graag op in", aldus schepen voor Jeugd Daphné Dumery.

"Door dit jaar te kiezen voor het sportcentrum van Sport Vlaanderen gaat deze buitenspeeldag centraal in onze badstad door, gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum alsook voor de kinderen die in Uitkerke wonen. De leden van de kindergemeenteraad krijgen die eer om de buitenspeeldag te openen, op die manier krijgen ze meteen ook mooi de gelegenheid om nog eens extra in de verf te zetten dat er blijvend aandacht moet zijn voor sport en spel in de publieke ruimte."

De terreinen van het sportcentrum Sport Vlaanderen Blankenberge bieden voor de 'Buitenspeeldag' heel wat mogelijkheden. Op het grote grasveld voor de sporthal zullen opnieuw heel wat opblaasbare attracties opgesteld staan, variërend van springkastelen tot hindernisbanen, een reuze opblaasbare voetbaltafel, benjirun, reuzenslide, ... 'We Klimit' zal je opnieuw begeleiden op hun hoogteparcours. Bij 't Klutske kun je je creativiteit kwijt op de grote knutselstand of kun je een airbrush-tattoo laten zetten. Op de terreinen van Sport Vlaanderen-centrum is er uiteraard ook ruimte voor de sportievelingen. Zij kunnen terecht op de sportveldjes naast de grote sporthal waar ze kunnen tennissen, hockeyen of basketten. Kortom, keuze genoeg! Be Buitenspeeldag wordt dit jaar afgesloten in stijl het een heuse party.

De Buitenspeeldag richt zich op kinderen tussen 4 en 12 jaar, maar ook de iets ouderen zijn van harte welkom.
Bij regenweer gaat de activiteit door in de sporthal van Sport Vlaanderen.

© www.krantvanblankenberge.be