Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 10/04/2017 Uitzonderlijke warme aprildag extra druk voor de VBZR Voor de vrijwilligers van de Blankenbergse Zeereddingsdienst was het gisteren alle hens aan dek. Verloren gelopen kinderen op het strand, een vermeende drenkeling, een vermiste supper en een gestrande zeilboot in de havengeul waren goed voor vele uren werk op de uitzonderlijk warme aprildag.

"Je kunt er haast ieder jaar je klok op gelijk zetten", zegt VBZR-voorzitter Joeri Vermoere. "De eerste dag echt mooi weer zorgt voor ons team gegarandeerd voor extra werk. Gelukkig hebben we alle oproepen tot een goed einde kunnen brengen."

De drukke interventie dag startte om 10:20 uur wanneer de eerste melding binnenkwam van een mogelijke drenkeling nabij Zeebrugge. Uiteindelijk bleek er niemand in het water te liggen. Om 16:05 uur werd melding gemaakt van een vermist kind op het strand nabij de Haan. Ook dit bleek gelukkig loos alarm. Om 16:56 uur komt de melding binnen van een vermist kind ter hoogte van het Casino in Blankenberge. De zoektocht kon tot een goed einde worden gebracht. Het kind was wel degelijk vermist maar gelukkig niet in het water terecht gekomen.

Uitzonderlijke warme aprildag extra druk voor de VBZR

In de vooravond, omstreeks 18.45 uur raakte in Blankenberge een schipper in de problemen aan het begin van de havengeul toen hij bij iets te laag water kwam vast te zitten op een zandplaat. Lostrekken was op dit moment geen optie. De schipper was genoodzaakt om met z'n zeilboot te blijven liggen tot het opkomend water hoog genoeg was. De VBZR is daarbij met de reddingsboot 'Sterken Dries' steeds stand-by gebleven.

Op het moment dat een aantal van de vrijwilligers van de VBZR bezig waren met de gestrande zeilboot kwam er een opnieuw een oproep binnen. In Knokke maakte men zich zorgen om een man die na een middagje suppen blijkbaar niet was teruggekeerd. De reddingsboot de 'Rescue Lions' met drie bemanningsleden aan boord rukte uit om samen met de helikopter-bemanning de zoektocht in te zetten. Uiteindelijk bleek na een tijdje dat er niets aan de hand was. Alle benaderde watersportclubs lieten weten dat ze geen weet wisten van een vermiste supper. De zoektocht werd afgeblazen.

De gestrande zeilboot kon omstreeks 21:30 uur weer worden vlot getrokken. Alle VBZR-redders, moe maar voldaan, waren omstreeks 22:00 uur terug op de thuisbasis in de haven van Blankenberge. Een hectische zondag met talrijke interventies ... gelukkig zonder al teveel erg.

© www.krantvanblankenberge.be