Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 14/04/2017 VLD-ballonnetjes-beleid nefast voor strandbars en horeca op de dijk In haar recentste nieuwsbrief schrijven de liberale zelfstandigen om de uitbating van het strand grondig door elkaar te schudden. Eten verkopen op het strand, standplaatsen toekennen via een openbare aanbesteding, enz ... Voormalig schepen voor concessies en strand, Jurgen Content: "Dit is een schoolvoorbeeld van hoe men bij de VLD aan politiek doet."

sp.a Blankenberge: "Een ballonnetje oplaten, kijken hoe het aanslaat en potentiële stemmen tellen: heeft men meer voor of meer tegenstanders? Van een visie is geen sprake. Al snel verklaarden de VLD-schepenen in de pers dat het maar om een persoonlijke visie ging van één lid. Maar laat dit toch maar een waarschuwing zijn voor de stranduitbaters en voor de horeca op de dijk. Waar rook is, is vuur."

Voormalig schepen voor concessies en strand Jurgen Content

Voormalig schepen voor concessies en strand Jurgen Content is niet te spreken over de VLD-ballonnetjes: "Ik heb destijds zowat de grootste veranderingen doorgevoerd op het strand ... de quatro-loten ingevoerd, de afmetingen van de loten uniform vastgelegd, de strandindeling werd hertekend enz ... Dit alles zorgde er niet alleen voor dat het strand zoals die er vandaag bij ligt, er prachtig uitziet, maar tegelijk vonden we een weliswaar broos evenwicht tussen de strandbars en de horeca op de dijk."

Volgens sp.a is een voorstel om strandbars toe te laten om eten te verkopen is als een slag in het gezicht van horeca-uitbaters op de dijk.

Jurgen Content: "Voor sp.a kan het niet dat in de huidige omstandigheden de strandloten per opbod zouden gesleten worden. De huidige uitbaters hebben jaren van enorme investeringen achter de rug en beginnen nu pas de return te zien. Badkarhouders worden ziek van de gedachte dat hun investering een maat voor niets zou zijn, want straks hebben ze mogelijks geen stuk strand meer om hun materiaal op te zetten. Ook het verkopen van eten is voor ons niet aan de orde. Er is een evenwicht tussen strand en dijk, laat het zo. De 'baigneurs' zouden trouwens in eigen voet schieten mochten ze eten willen verkopen. Dan komt men in een totaal andere wetgeving terecht. Federaal Agentschap voor de Voedsel Veiligheid, extra normen en voorschriften, meer reglementering, nog meer investeringen ... noem maar op. Voor sp.a blijft het broze maar bestaande evenwicht tussen strand en dijk van cruciaal belang."

© www.krantvanblankenberge.be