Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 17/04/2017 Groot-Brittannië wint toptoernooi rolstoelbasketbal In Blankenberge heeft Groot-Brittannië het jaarlijkse Paastoernooi rolstoelbasketbal gewonnen. De bronzen medaillewinnaar van de Paralympics in Rio vorig jaar won al zijn wedstrijden. Groot-Brittannië wint toptoernooi rolstoelbasketbal

Traditiegetrouw zakte de wereldtop in het rolstoelbasketbal met het paasweekeinde af naar de Belgische kust. Alle vijf deelnemende landen tekenden vorig jaar present op de Paralympics in Rio. Groot-Brittannië overklaste de tegenstand. Spanje, de zilveren medaillewinnaar in Rio, kon de kloof zaterdag beperken tot 'amper' 15 punten: 78-63. In de andere matchen wonnen de Britten met nog meer voorsprong.

Australië, kwartfinalist in Rio, werd uiteindelijk tweede in Blankenberge met drie zeges. Japan pakte twee zeges en werd derde. Voorzitter van het organisatiecomité en bestuurder van Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor mensen met een beperking, Wouter Terryn toonde zich na afloop een tevreden man. "Ook dit jaar konden we weer de mondiale top naar de Papachamps, een miniversie van de Paralympics voor het Rolstoelbasketbal, in Blankenberge halen, aldus Terryn. "Zij hebben de talrijk opgekomen supporters een mooi sportief spektakel aangeboden. Als organisator zijn we dan meer dan tevreden en kijken we al uit naar de editie van 2018."

© www.krantvanblankenberge.be