Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 18/04/2017 Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge De inschrijvingen voor de internationale tweedaagse voettocht lopen vlotjes binnen. Op vandaag hebben zich reeds meer dan 1.500 wandelaars aangemeld gespreid over verschillende landen uit Europa en ver daar buiten.

Tijdens het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei vindt in Blankenberge de inmiddels 48ste editie plaats van de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. Het sportief evenement is meer dan alleen een wandeltocht, gastland Bulgarije zorgt dit jaar voor het cultureel luik.

De Internationale Tweedaagse van Vlaanderen die steevast een massa volk naar Blankenberge lokt is een begrip geworden tot ver buiten onze landsgrenzen. "Het internationaal karakter is een belangrijk aspect", zegt voorzitster Vera De Waegenaere. "Gastland Bulgarije stuurt een culturele delegatie uit de universiteit van Plovdiv, de stad die in 2019 Europese culturele hoofdstad zal zijn. Ook een groot aantal militairen, we verwachten er een 700-tal, wandelen terug mee tijdens de 48ste editie. En, we krijgen ook hoog bezoek ... de burgemeester van Minamiboso uit Japan heeft beloofd aanwezig te zijn op ons wandelweekend."

Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge

Hoofdoel van het sportief gebeuren blijft uiteraard het wandelen en daarvoor is er opnieuw een uitgekiend parcours uitgestippeld. Er zijn afstanden op ieders maat en uithoudingsvermogen. De familiewandeling van 6 kilometer is perfect te doen voor jonge gezinnen met een kinderwagen maar ook voor minder mobile mensen in een rolstoel. Grootste troef van de wandeltweedaagse is het parcours langs strand, duinen en door het weide landschap achter de kustlijn met z'n authentieke volkscafés in de pittoreske dorpjes. Deelnemers kunnen daarbij kiezen voor het 15 kilometer animatieparcours, de sportieve natuurwandeling over een afstand van 24 kilometer of voor de diehards de 42 kilometer.

Zaterdag wordt de regio ten zuidwesten van Blankenberge afgewandeld ... Wenduine, De Haan, Vlissegem, Houtave, Meetkerke, Zuienkerke en Uitkerke. De stappers zullen kennis kunnen maken met de oversteek van de Koninklijke Baan via de Wrakhoutbrug. Wandelaars van de 42 km zullen dit jaar als het ware op zoek gaan naar de bronnen van de Blankenbergse Vaart. Meer dan ooit te voren worden daarbij de trage wegen aaneengerijgd.

Zondag 7 mei gaat het richting Zeebrugge, Heist, Knokke, Ramskapelle, Zwankendamme, Lissewege en Uitkerke. Enkele hoogtepunten op dit parcours zijn de jachthaven van Zeebrugge, de Lichtenlijn in Heist en het rustpunt in het For Freedom Museum in Ramskapelle. De langeafstandswandelaars trekken tot diep in Knokke, wandelen Zeebrugge dorp binnen en dan dwars door de achterhaven van Zeebrugge flaneren tot in Lissewege.

Alle afstanden zowel op zaterdag als zondag passeren langs het feestpark 'De Voetjes'. Het park in de schaduw van de kerktoren van Uitkerke wordt opnieuw twee dagen omgetoverd tot een speeldorp en ontmoetingsplaats voor jong en oud. De Grote Markt van Blankenberge is en blijft met de start en de aankomst hét absolute trefpunt voor alle wandelaars. Op zondag is er om 15:00 uur de muzikale intocht van de wandelaars en militaire detachementen met nadien de uitreiking van een aantal awards.

De inschrijvingen voor de wandeltweedaagse op zaterdag 6 en zondag 7 mei lopen ondertussen vlotjes binnen.
Nu enkel nog hopen op mooi weer! Meer info en inschrijven kan via www.2daagse.be

© www.krantvanblankenberge.be