Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 19/04/2017 Geen waterpartij op het stationsplein In Blankenberge op de jongste gemeenteraad van dinsdag 18 april werd het voorstel van oppositiepartij CD&V om bij de heraanleg van het Leopold III-Plein een kleurrijke, dynamische waterpartij te voorzien, van tafel geveegd. Er komt wel een eyecatcher waar later over zal gecommuniceerd worden. Uit de gemeenteraad ...

Als alles volgens plan verloopt starten na de zomer de werken voor de heraanleg van het Leopold III-Plein, in de volksmond het stationsplein. CD&V is van mening dat het plein als toegangspoort moet dienen voor de vele bezoekers van onze badstad. De oppositiepartij hield een pleidooi om bij de heraanleg te kiezen voor een kleurrijke, dynamische waterpartij die ook 's avonds na het sluiten van de winkels voor sfeer moet zorgen.

Schepen van openbare werken, Ivan De Clerck, zei dat het dossier voor de heraanleg van het Leopold III-Plein ondertussen op het jongste regionaal directiecomité van TMWV werd voorgelegd en goedgekeurd, zodoende dat het op de eerstkomende gemeenteraad van mei aan bod zal komen.

Het ontwerp houdt rekening met heel wat factoren, een uitbreiding langs de oostkant waar de horecazaken zich bevinden, een nieuwe Lijn-winkel en het plein moet tussen Pasen en eind september kunnen worden ingevuld als evenementenplein. Een waterpartij komt er niet. De schepen wou wel reeds een tipje van de sluier oplichten. Het plein zal sfeervol worden ingericht als een echte welkomsthall voor Blankenberge met stijlvol straatmeubilair, heel veel groeneilandjes en als absolute eyecatcher een unieke combinatie van kunst, praktische invulling en een esthetische meerwaarde voor het Leopold III-Plein van de toekomst.

Het voorstel van de CD&V werd door de meerderheid weggestemd. CD&V en sp.a stemden voor. Vlaams Belang onthield zich.

© www.krantvanblankenberge.be