Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 20/04/2017 Erfgoeddag Blankenberge pakt uit met een Zorgbeurs Erfgoeddag Blankenberge pakt uit met een Zorgbeurs Nu zondag 23 april is het Erfgoeddag die dit jaar in het teken staat van Zorg. Met dit thema wil men toenadering zoeken tot de zorgsector. Erfgoeddag 2017 is dan ook hét uitgelezen moment om de bruggen tussen de erfgoed- en zorgsector te versterken of, waar nodig, de funderingen voor deze samenwerkingen te leggen.

Ook in Blankenberge grijpt men het thema van de Erfgoeddag 2017 aan om naast de vele activiteiten rond erfgoed een specifieke beurs rond zorg op te zetten. Achttien organisaties tekenen present tijdens deze zorgbeurs: Overlegplatform Thuiszorg Blankenberge, Zorgzame Handelaar, Gehandicaptenadviesraad, Seniorenraad, Sint-Vincentius, het Sociaal Huis, De Bollaard, Therapeuten voor Jongeren (TEJO), @4US, het Huis van het kind, De Kajuit, ’t Scharnier, De Vierboete, 't Kapoentje, De Totebel, Bond Moyson, Christelijke Mutualiteit en de Liberale Mutualiteit.

Op zondag 23 april kunt u in het stadhuis de werking van al deze organisaties ontdekken. Iedere dienst biedt informatie. De Zorgbeurs is doorlopend open van 13:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

In het Jeugdhuis De Leute kunt u dan weer terecht voor een geleid bezoek aan de Budget Beurs. Deze beurs staat momenteel opgesteld om jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs een duidelijk beeld te geven van hoe om te gaan met inkomsten en uitgaven. Dit is een interactieve workshop waar u op verschillende tijdstippen gedurende deze dag ook zelf aan kan deelnemen. De rondleidingen voor de budgetbeurs vinden plaats om 14:00 uur en 15:30 uur. U kan zich hiervoor rechtstreeks aanbieden aan het jeugdhuis. De toegang tot de Budgetbeurs is ook gratis.

Bij mooi weer zijn er ook enkele buitenactiviteiten op het plein voor het stadhuis. Zo zal er een obstakelparcours voor rolwagens zijn, een springkasteel en een grimestand voor de kinderen. Voor ouders van jonge kinderen is er een borstvoedingshoek voorzien.

Bij een bezoek aan de zorgbeurs is er een gratis attentie voor de bezoekers, dit zolang de voorraad strekt.

© www.krantvanblankenberge.be