Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 25/04/2017 Meevaren met museumschip de Castor De Castor A810, gebouwd in 1946, die nu nog geduldig ligt te dobberen langs de kade in Rotterdam, tekent net als vorig jaar opnieuw present op de Havenfeesten. De voormalige loodsboot die in haar roerig verleden ook een oorlogsfunctie kreeg toebedeeld als communicatievaartuig en in 2006 nipt de slopershamer kon ontspringen, werd omgebouwd tot museumschip. Meevaren met museumschip de Castor

Vorig jaar nog kreeg de gerestaureerde Castor een glansrol in de film 'Dunkirk' geregisseerd door Christopher Nolan, één van de bekendste regisseurs in Hollywood. De oorlogsfilm brengt het verhaal van de evacuatie van honderdduizenden geallieerde soldaten uit de Franse plaats Duinkerke tussen 27 mei en 4 juni 1940, bekend onder de codenaam 'Operatie Dynamo'.

Het museumschip is tijdens het vierdaags maritiem gebeuren in Blankenberge opnieuw in al zijn glorie te bewonderen in de jachthaven. Nieuw dit jaar is dat je ook kunt meevaren. Het betreft een tweedaagse trip langsheen de Nederlandse en Belgische kust. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee opties: van Rotterdam naar Blankenberge of omgekeerd. Wie kiest voor de eerste mogelijkheid scheept in Rotterdam in op dinsdag 23 mei om 13:30 uur. Het schip loopt op 24 mei omstreeks 13:30 uur de haven van Blankenberge binnen waarna het van 25 tot en met 28 mei zal deelnemen aan de Havenfeesten.

Zondagnamiddag 28 mei omstreeks 16:00 uur vertrekt de Castor vanuit de haven van Blankenberge terug huiswaarts naar zijn vaste ligplaats in de Rotterdamse haven. Ook op deze trip voorziet de scheepsbemanning een 12-tal passagier plaatsen. De museumboot meert op maandag 29 mei om 15:30 uur aan in de Rijnhaven van Rotterdam. Om deel te nemen aan één van de twee trips betaal je 225 euro per persoon. Inbegrepen zijn telkens: een scheepsmaaltijd, een ontbijt en een lunch. Slapen doe je in een gedeelde hut van maximum 4 personen. Het overnachten gebeurt zowel op de heen als terugreis in de haven van Breskens. Voor meer info over dit aanbod kun je bellen naar één van beide telefoonnummers ☎ +31(0)6 50 23 23 20 - ☎ +31 (0)6 20 05 56 41.

www.mlv-castor.nl

© www.krantvanblankenberge.be