Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 21/04/2017 BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd Vijf zwemmers van de Blankenbergse Zwemvereniging maakten deel uit van het FROS-kernteam die zondag 16 april aantrad op de internationale wedstrijd in het Nederlandse Almere. De strijd ging tussen 8 teams uit Vlaanderen en Nederland. De delegatie uit Blankenberge behaalde schitterende resultaten. BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd

"Iedereen weet dat je uit het juiste hout moet gesneden zijn om te kunnen opboksen ten de zwemcapaciteiten van onze noorderburen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Desalniettemin hebben onze geselecteerden bewezen dat ze ook een aardig stukje kunnen zwemmen. Neem daarbij hun inzet en mentaliteit en het succes was gegarandeerd."

BZV uitblinker zondag was cadet Lennert Boone. Lennert nam deel aan vijf wedstrijden en won ze stuk voor stuk met volle overtuiging. Hij pronkte op het hoogste schavot op de 50 en 100 meter crawl, de 100 meter schoolslag en vlinderslag en op de 200 meter schoolslag.

Zijn jongere broer Seppe werd winnaar op de 100 meter vlinderslag. Verder behaalde hij brons op de 100 en 200 meter crawl. Op de 100 meter schoolslag en de 50 meter crawl viel Seppe net naast het podium met een vierde plaats.

De zusjes Julie en Rani Vanhauwaert verdienden ook de nodige medailles voor het FROS-kernteam. Julie behaalde zilver op de 50 en 200 meter crawl en brons op de 100 meter crawl en schoolslag. Rani was goed voor tweemaal brons, dit op de 100 en 200 meter schoolslag. Daarnaast finishte ze nog zevende op de 50 meter crawl.

De vijfde BZV-zwemster, Emma Vervaecke, mikte net naast een medaille op de 200 meter crawl. Verder eindigde ze zesde op de 100 meter schoolslag, achtste op de 50 meter crawl en tiende op de 100 meter crawl.

"De verantwoordelijken van het FROS-team waren vol lof over de inbreng van onze BZV zwemmers en lieten weten dat ze in de toekomst nog vaker beroep zullen doen op onze zwemmers in het kader van de internationale wedstrijden", zegt de hoofdtrainer.

De eerstvolgende afspraak voor de BZV-zwemmers is zondag 23 april in Doornik waar de finales van de jeugdkampioenschappen worden betwist. De delegatie uit Blankenberge telt een 20-tal geselecteerde zwemmers voor dit gebeuren.

© www.krantvanblankenberge.be