Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 21/04/2017 Lionsclub Blankenberge lauwert Vredesposter-winnaars De Lions Peace Poster Contest spoort jaarlijks wereldwijd honderdduizenden kinderen aan om een tekening te maken waarin vrede centraal staat. Thema dit jaar is 'De toekomst van de Vrede'. Voor de plaatselijke afdeling Lions Blankenberge namen er een 300-tal leerlingen deel uit diverse scholen in onze stad. De 14 winnaars werden gisteren bekendgemaakt.

De Peace Poster Contest is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar die elk jaar opnieuw wordt georganiseerd door Lions International. Voornaamste doelstellingen van de 'Vredesposterwedstijd' zijn naast het bewustmaken van kinderen voor het begrip vrede, de bekendheid van de Lions bij de jeugd verhogen, contacten leggen met jonge gezinnen en het clubleven binnen de eigen afdeling dynamiseren ... ambities waar de Lions Blankenberge sinds een groot aantal jaren wonderwel in slagen.

Vorig jaar, op de eerste editie georganiseerd door de Lions Blankenberge, namen er 100-tal leerlingen deel. Dit jaar slaagde de serviceclub erin om een 300-tal leerlingen uit verschillende Blankenbergse scholen te motiveren. Uit de vele inzendingen werden uiteindelijk 14 tekeningen weerhouden. De geselecteerde kunstwerkjes mogen straks meedoen aan de volgende ronde waar ze het opnemen tegen de inzending van scholen uit de regio. De mooiste 'Vredesposter' op regionaal vlak dingt uiteindelijk mee op nationaal vlak om nadien te worden opgenomen in de internationale selectie. Uiteindelijk blijven er op wereldniveau 24 finalisten over. De internationale prijsuitreiking vindt plaats in Las Vegas.


Lionsclub Blankenberge lauwert Vredesposter-winnaars

De winnaars van de Vredesposterwedstrijd in Blankenberge werden gisteren in de Cabo te Blankenberge door de Lionsclub in de bloemetjes gezet. Beatriz Ribeiro De Los Barbosa Ana, Zoé Van Den Dorpel, Lynn De Ceulenaere, Imane Hammache, Akhzar Kazim, Lena De Vos, Brent Strubbe, Zoë Vanderweeën, Stan Bourdon, Anna Ayvazyan, Kyatana Dalle, Kitana Dejaeghere, Emily Brendonck en Willem Janssen kregen elk een waardebon van de Standaard Boekhandel als geschenk en een verzamelposter met de 14 winnende tekeningen mee naar huis.

© www.krantvanblankenberge.be