Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 21/04/2017 10.000 euro investeringen in verkeersveiligheid voor fietsers Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau en dat gaan we ook in Blankenberge merken. Nog in deze bestuursperiode is er 10.000 euro uitgetrokken voor een voorbereidende studie omtrent de herinrichting van het fietspad, dit om de verkeersveiligheid te verhogen. 10.000 euro investeringen in verkeersveiligheid voor fietsers

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. De bevoegde minister trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. Voor de komende drie jaar wordt er een recordbedrag van 300 miljoen euro voorzien. Het Fietsinvesteringsplan is ondertussen klaar met alle concrete projecten, het plan bevat ook goed nieuws voor Blankenberge.

"N-VA Blankenberge ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen", zegt Kurt Decleer van N-VA Blankenberge. "Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Blankenberge heeft steeds gepleit voor het aanpakken van het fietspad aan de N371 Brugge-Blankenberge. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts."

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode 10.000 euro is vastgelegd voor een studie naar fietsinfrastructuur in Blankenberge. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Blankenberge, bovenop de inspanningen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

© www.krantvanblankenberge.be