Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 22/04/2017 Jaarabonnement zwemmen nu de helft goedkoper In het kader van het subsidiedossier voor het nieuw te bouwen zwembad in Blankenberge heeft de stad Blankenberge een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente De Haan-Wenduine. Het samenwerkingsverband heeft er onder meer toe geleid dat een jaarabonnement een flink stuk goedkoper wordt in Blankenberge. Jaarabonnement zwemmen nu de helft goedkoper

Zowel het Wielingenbad in De Haan-Wenduine als het Farys-Noordzeebad in Blankenberge kennen een drukke bezetting. Beide zwembaden hebben een specifieke eigenheid waardoor de samenwerking en het afstemmen van het beleid resulteert in een groter aanbod van beschikbare uren, een efficiƫntere invulling van de zwemwateroppervlakte en een ruimere keuze voor de klanten om van beide zwembaden gebruik te maken.

Schepen van sport Katrien Van Ryssel: "Het tarief van het jaarabonnement Farys-Noordzeebad wordt daarom verlaagd van 125 naar 62 euro zoals in Wielingenbad, de 25-beurtenkaart voor volwassenen van 47 euro wordt afgeschaft."

Met een jaarabonnement van Blankenberge kan je naast het zwemmen in het Farys-Noordzeebad, voortaan ook terecht in het Wielingenbad voor het ochtendzwemmen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag buiten de schoolvakanties en wettelijke feestdagen, dit telkens van 7:30 tot 9:00 uur. De samenwerkingsovereenkomst zorgt er tevens voor dat je gebruik mag maken van het Wielingenbad tijdens de sluitingsperioden van het Farys-Noordzeebad.

"Naast de uitbreiding van het zwemaanbod voor de klanten worden ook de sluitingsperioden voor onderhoud op elkaar afgestemd, zodoende dat de gebruikers steeds ergens terecht kunnen om hun geliefde sport te beoefenen. Uiteraard zal de samenwerking regelmatig geƫvalueerd worden en is uitbreiding zeker mogelijk", aldus de bevoegde schepen.

De mensen die in het bezit zijn van een jaarabonnement van het Wielingenbad in De Haan-Wenduine mogen komen zwemmen in het Farys-Noordzeebad buiten de schoolvakanties en wettelijke feestdagen, dit op maandag van 8:15 tot 11:45 uur, dinsdag van 8:30 tot 10:45 uur (enkel 50+) en van 13:30 tot 17:00 uur. Op donderdag van 8:30 tot 11:45 uur en op vrijdag van 8:15 tot 11:45 uur en 13:30 tot 17:00 uur. Ook tijdens de de sluitingsperioden van het Wielingenbad mogen ze gebruik maken van het zwembad in Blankenberge

© www.krantvanblankenberge.be