Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 25/04/2017 Wandelaars Tweedaagse welkom in de bib Elk jaar kunnen de deelnemers aan de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen kennismaken met de mooiste plekjes in en rond Blankenberge. Nieuw dit jaar is dat de bibliotheek van Blankenberge op zaterdag 6 mei haar deur wijd openzet voor de wandelaars van de familiewandeling. Marc Popelier

Dit jaar is de stedelijke bibliotheek op zaterdag als controlepost opgenomen op het parcours van de familiewandeling van zes kilometer, waarbij er zal worden gefocust in enkele uitnodigende activiteiten op Japan.

Blikvanger in het Groot Salon is de fototentoonstelling en de permanente powerpoint presentatie 'Sights and scenes of Japan' van Blankenbergenaar en Japankenner Marc Popelier. De auteur van het gelijknamige boek zal aanwezig zijn om toelichting te geven bij zijn expo.

Kinderen met vaardige vingers kunnen zich op diezelfde dag zeker en vast ook uitleven in de bibliotheek. Het jonge volkje kan er zich onder begeleiding bekwamen in origami, de kunst van het vouwen van papier.

De foto-expo Sights and scenes of Japan loopt nog tot 30 juni in het Groot Salon van de bibliotheek.

© www.krantvanblankenberge.be