Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 28/04/2017 Nieuw traject voor de Centrumbus Nieuw traject voor de Centrumbus De Centrumbus waarvoor de stad Blankenberge elk jaar 100.000 euro moet ophoesten krijgt vanaf 1 juli 2017 een nieuwe reisroute. In samenspraak met de vervoersmaatschappij De Lijn werd het traject geoptimaliseerd.

De voorbije maanden heeft het stadsbestuur het traject herbekeken naar aanleiding van een aantal opmerkingen en aanbevelingen aangekaart door gebruikers van de Centrumbus. Daarnaast werden op verschillende tijdstippen tellingen uitgevoerd om te bekijken waar de drukste en minder frekwent gebruikte stopplaatsen zijn. Op dit moment telt de Centrumbus op het grondgebied Blankenberge/Uitkerke 17 stopplaatsen. In het nieuw traject worden twee van deze haltes geschrapt en vervangen door nieuwe locaties.

De start en eindbestemming, heen en terug, Sint-Amand/Grote Markt, blijft hetzelfde. De reisweg via de Tervatestraat blijft behouden, maar de Oudstrijderstraat wordt niet langer opgenomen in de nieuwe regeling. Men heeft geopteerd om de Centrumbus te laten rijden langs de Kemmelbergstraat, zodoende dat de stopplaats Diksmuidestraat komt te vervallen en dat er een nieuwe halte komt ter hoogte van het Pervijzepad. Een tweede aanpassing is dat er niet langer wordt gereden doorheen de ganse Astridlaan. De Centrumbus slaat in de nieuwe uitgestippelde route af in de Nuytemanslaan. De halte Pier wordt geschrapt. Er komt een nieuwe stopplaats aan het kruispunt Nuytemanslaan/Prinsenlaan.

De duur en het aantal kilometers van de ganse reisroute blijft hetzelfde. De nieuwe regeling gaat in op 1 juli 2017.

© www.krantvanblankenberge.be