Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 30/04/2017 Blankenberge Sport tegen Kanker De Doorzetters, een groep vrienden die zich sedert 2012 inzet voor Kom op tegen Kanker, organiseren voor de eerste maal in onze stad 'Blankenberge Sport tegen Kanker'. Ze slaan daarvoor de handen in elkaar met de plaatselijke petanqueclub De Korenbloem en de Sportdienst van de stad Blankenberge. Blankenberge Sport tegen Kanker

De Doorzetters nemen tijdens het hemelvaartweekend met zes teams voor de vijfde maal deel aan de 1.000 kilometer Kom op tegen Kanker. Per team moet er 5.000 euro startgeld worden overgemaakt. Een aanzienlijk bedrag dat De Doorzetters jaarlijks opnieuw proberen bijeen te krijgen door het organiseren van allerlei acties.

De bezieler van De Doorzetters is Ronald Plovie. Ronald is zelf kankerpatiënt. In 2012 kreeg hij te horen dat er bij hem schildklierkanker werd vastgesteld. Zijn schildklier werd verwijderd en Ronald moest ook één stembandzenuw inleveren.

"Van zodra ik de diagnose te horen kreeg, en men zei dat ik moest geopereerd worden, nam ik mezelf voor dat ik me bij een goede afloop zou inzetten voor Kom op tegen Kanker", vertelt Ronald Plovie. "Gelukkig ben ik er goed doorgekomen, zodoende dat ik datzelfde jaar nog samen met mijn gezin gestart ben om me in te zetten voor Kom op tegen Kanker. Algauw kreeg ik de steun van vrienden die we 'De Doorzetters' doopten. Onze vriendenkring bestaat ondertussen uit 13 fietsers en een twaalftal steunende leden. Door onze deelname aan de 1.000 kilometer Kom op tegen Kanker hebben we in de voorbije jaren in totaal iets meer dan 111.000 euro kunnen schenken aan dit goede doel."

Dit jaar nemen De Doorzetters voor de vijfde maal deel aan de 1.000 kilometer Kom op tegen Kanker. Ze doen dit met zes teams die elk 5.000 euro startgeld moeten betalen. Een flinke som die ze ondertussen wisten bijeen te krijgen door het organiseren van onder andere kaas- en quizavonden. De vriendenkring De Doorzetters die hun gedrevenheid hoog in het vaandel dragen, maken ondertussen reeds plannen voor 2018, want ook dan willen ze graag opnieuw trappen voor het goede doel.

"We krijgen daarvoor de steun van de stad Blankenberge", zegt Ronald. "We hebben samen rond de tafel gezeten en het plan uitgewerkt om onder de noemer 'Blankenberge Sport tegen Kanker' wandel- en fietstochten te organiseren om geld in het laatje te brengen voor de 1.000 kilometer Kom op tegen Kanker editie 2018. Het evenement gaat door op zaterdag 24 juni 2017 aan sportzaal De Sportdoze. We hebben gepoogd om het voor iedereen toegankelijk te houden. Wandelaars kunnen kiezen van tochten van 5 tot maximum 30 kilometer. Fietsers kunnen kiezen voor de familietocht van 30 kilometer of de 50. Voor de diehards ie er een rit 100 kilometer met tussenstop in Maldegem met bevoorrading. Op deze laatste rit is er Alle wandel- en fietstochten passeren langs rustige wegen, onder andere door de Uitkerkse Polders. Voor de wandelaars die deelnemen aan de tochten vanaf 15 kilometer en ook voor alle fietsers is er een tussenstop met bevoorrading in de gemeenteschool Polderhart in Zuienkerke, waar de cafetaria zal worden uitgebaat door de Blankenbergse petanqueclub De Korenbloem. Wie niet zo sportief is en toch zijn steentje wil bijdragen is uiteraard welkom om op deze dag eens langs te komen voor een hapje en een drankje. Voor de kleinsten zorgen we voor een springkasteel. Daarnaast is er een promotiestand van de Damse Brouwers die er hun 'Damme Blond' komen voorstellen. We hopen op een ruime opkomst en uiteraard mooi weer voor de wandelaars en fietsers."

De eerste editie van Blankenberge Sport tegen Kanker gaat door op zaterdag 24 juni 2017. Er zijn wandeltochten van 5 - 10 - 15 - 20 - 25 en 30 kilometer en fietstochten van 30 - 50 en 100 kilometer. De wandel- en fietstochten starten vanaf 7:30 uur ter hoogte van de sportzaal De Sportdoze, gelegen langs de Koning Boudewijnlaan 114b te Blankenberge. Deelnameprijs bedraagt 5 euro. Kinderen onder de 14 jaar betalen 3 euro. Onder de 7 jaar is het gratis! De deelnameprijs voor de wielertocht van 100 kilometer bedraagt 6 euro met gratis consumptie op de tussenstop in Maldegem.

Meer info lees je op www.dedoorzetters.be

© www.krantvanblankenberge.be