Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 02/05/2017 Vernieuwde Scharebrugwijk feestelijk ingewandeld Zaterdag jongstleden onder een stralend lentezonnetje is de vernieuwde Scharebrugwijk, in de volksmond de Viswijk, feestelijk ingewandeld. De totaalrenovatie die startte halfweg september 2015 heeft de sociale woonwijk uit de jaren '80 een grondige facelift gegeven. Vernieuwde Scharebrugwijk feestelijk ingewandeld

De Scharebrugwijk, één van de eerste sociale woonwijken in onze stad, kreeg een totaal nieuw karakter. Bij het uittekenen is vooral rekening gehouden met het veiligheidsgevoel en het comfort van de bewoners.

"Het renovatieproject van de Scharebrugwijk is wellicht één van de belangrijkste dossiers in het kader van de wegeniswerken binnen deze legislatuur", zegt schepen van openbare werken Ivan De Clerck.

"De wijk kreeg een totaal nieuw karakter waarbij het openbaar domein grondig werd aangepakt. De aanblik van het verloederd struikgewas is verleden tijd. De kasseien in de straten werden vervangen door asfalt om het onkruid beheersbaar te houden en er zijn nieuwe voetpaden aangelegd. Ook het centrale plein werd aangepakt en krijgt binnenkort nog enkele leuke accenten voor de kinderen. Wat betreft de nutsvoorzieningen werd een gescheiden rioleringsstelsel aangebracht en zijn er voor het eerst ook gasleidingen voorzien. De openbare verlichting is in een nieuw jasje gestopt. Op het vlak van mobiliteit hebben we geopteerd voor een eenrichtingsverkeer waarbij de zwakke weggebruiker ten alle tijde voorrang krijgt. De parkeerfaciliteiten werden met quasi evenveel parkeerplaatsen op een andere manier ingevuld. Het eindresultaat is een schitterend voorbeeld van hoe een woonwerf er anno 2017 moet uitzien."

De opwaardering van de Scharebrugwijk heeft in totaal 2,7 miljoen euro gekost ... 1,3 miljoen euro voor wegenis en openbare verlichting ten laste van de Stad Blankenberge en 1,4 euro uit de portefeuille van AquaRio voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel.

© www.krantvanblankenberge.be