Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 02/05/2017 Blankenberge rijft subsidie binnen voor nieuw zwembad Op voorstel van Vlaams minister van sport Philippe Muyters investeert de Vlaamse Regering opnieuw 10 miljoen euro in zwembaden. Stad Blankenberge die een ijzersterk dossier indiende haalt 489.900 euro binnen voor de bouw van haar nieuw zwembad.

Door de grote vraag naar kwalitatief zwemwater lanceerde minister Muyters in juni vorig jaar opnieuw een oproep naar steden en gemeenten voor het indienen van een dossier. De uitnodiging leverde in totaal 37 initiatieven op waarvan er 10 nieuwbouw- en 15 renovatieprojecten werden weerhouden.

Bij de beoordeling van nieuwbouwprojecten lag de focus op intergemeentelijke en/of intersectorale samenwerking, duurzaamheid, attractiviteit van het concept en meerwaarde voor de omgeving.

Blankenberge die in dat kader een samenwerkingsverband op poten zette met buurgemeente De Haan-Wenduine kon daarmee een ijzersterk dossier indienen dat door een beoordelingscommissie gehonoreerd werd met een score van 69 op 100 punten, goed voor een subsidiebedrag van 489.900 euro.

© www.krantvanblankenberge.be