Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 02/05/2017 Coast Tour schenkt 300 euro aan Blankenberge for Duchenne Naar goede gewoonte werd op 1 mei de jaarlijkse Coast Tour georganiseerd in Blankenberge. De inmiddels 21ste editie van het motortreffen werd opnieuw gereden voor het goede doel. De opbrengst dit jaar ging naar het mountainbiketeam 'Blankenberge for Duchenne'.

De deelnemers aan Coast Tour kregen een uitgestippelde traject voorgeschoteld van om en nabij de 175 kilometer. De startplaats vond zoals gewoonlijk plaats bij Joris Sport. Na de rit kwamen de motards samen aan café Willem Tell. Het opkomst voor de 21ste editie van het motortreffen lag met 182 deelnemers beduidend lager dan vorig jaar, maar dat had zijn reden volgens organisator Marino Marysael.

"Als je in het binnenland de ganse week te horen krijgt dat het op 1 mei niet al te best weer zal zijn, waarbij er zelfs hevige regen werd voorspeld, ja dan moet je niet lang nadenken waarom er minder motards kwamen opdagen dan vorig jaar. Maar al bij al zijn we best tevreden hoor. De weergoden waren ons niettegenstaande de minder goede voorspellingen wel goed gezind. Alles is ook zeer vlotjes verlopen. Eén minpuntje misschien, onze wegwijzers die we daags tevoren hadden aangebracht op Nederlands grondgebied waren allemaal weggenomen. Maar dit kon de pret niet drukken. De meeste motards hadden de rit op voorhand vastgelegd in hun GPS-toestel", aldus Marino Marysael.


Coast Tour schenkt 300 euro aan Blankenberge for Duchenne

Zoals steeds werd de Coast Tour gereden in functie van een goed doel. Dit jaar koos de organisatie om de opbrengst te schenken aan 'Blankenberge for Duchenne'. Het mountainbiketeam zal later dit jaar in september voor de tweede maal zal deelnemen aan 'Duchenne Heroes', de mountainbiketocht om de ziekte van Duchenne de wereld uit te trappen. Ze nemen deel met zeven renners die elk 750 euro sponsorgeld moeten storten. Van de Coast Tour organisatie mochten ze alvast een cheque ter waarde van 300 euro in ontvangst nemen.

© www.krantvanblankenberge.be