Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 03/05/2017 Blankenberge pakt uit met vernieuwde speelpleinen Zaterdag jongstleden in Blankenberge zijn de twee vernieuwde speelpleinen 't Veermeer en De Leutegoart officieel geopend. Beide speelpleinen die elk hun eigen karakter hebben, kregen een volledige make-over en werden voorzien van duurzame speeltoestellen. Kostenplaatje, 50.000 euro per speelplein.

Het stadsbestuur die de kaart getrokken heeft om te investeren in gemakkelijk te onderhouden speelpleinen, geconcentreerd per wijk waar sociale controle aanwezig is, heeft zaterdag de eerste twee volledig heringerichte wijkspeelpleinen 't Veermeer en De Leutegoart officieel geopend. Op beide ingebruiknemingen kreeg een delegatie van de kindergemeenteraad in aanwezigheid van het stadsbestuur de eer om het traditioneel lintje door te knippen.

Wijkspeelplein De Leutegoart

Speelplein De Leutegoart, gelegen in de Sint-Elooistraat, kreeg een volledige make-over met heel wat uitdagingen voor de jeugd. Het terrein leende zich uitstekend om een breed en volwaardig speelplein uit te bouwen. Zowel kleine als de wat oudere kinderen kunnen er terecht.

"Het ontwerp gebeurde in nauw overleg met de Jeugddienst, BODI en de dienst Stedenbouw", zegt schepen van jeugd Daphné Dumery.

"Er werd gekozen voor een klimparcours rond drie centrale bomen. Op vraag van de kindergemeenteraad beschikt het speelplein over een kabelbaan, een blotevoetenpad, een wadi met eilandje en enkele voetbalgoals. Om tegemoet te komen aan de allerkleinsten werden er ook twee miniglijbaantjes geplaatst. Het speelplein moet ook activiteiten mogelijk maken met de vele natuurelementen die werden aangebracht."

Speelplein De Leutegoart is het eerste avontuurlijk speelplein in Blankenberge waar natuur- en spelelementen hand in hand gaan. De kostprijs voor de herinrchting bedraagt 50.000 euro.
Wijkspeelplein 't Veermeer

Speelplein 't Veermeer, gelegen in park De Craene, is vooral bekend bij het jeugdig volkje vanwege de Parkiesconcerten. Het wijkspeelplein wordt ook vaak gebruikt door de nabijgelegen basisschool en door de kinderen van de naschoolse opvang 't Loavertje.

"Speelplein 't Veermeer was dringend aan een ingrijpende opsmuk toe en gezien zijn belangrijke functie werden ook hier kosten nog moeite gespaard", aldus de bevoegde schepen.

"De meeste speeltoestellen zijn op maat van kinderen van de lagere school. Maar zoals je kunt zien zullen ook kleuters hier hun gading vinden. We hopen dat dit wijkspeelplein net zoals de andere speelpleinen op het grondgebied Blankenberge ertoe kan bijdragen het buitenspelen in onze stad te stimuleren. Op dat vlak is het stadsbestuur ook aan het uitkijken waar ze kleine voetbal of basketveldjes kan realiseren."

Kostenplaatje voor de make-over van het speelplein 't Veermeer bedraagt eveneens 50.000 euro.

De wijkspeelpleinen 't Veermeer en De Leutegoart zijn de eerste twee speelpleinen die werden aangepakt. Op dit moment is het speelplein De Vitamine, gelegen langs het Woumenpad, aan de beurt. Het stadsbestuur hoopt dat het nog voor deze zomer helemaal klaar zal zijn. De officiële opening volgt wellicht in het najaar.

© www.krantvanblankenberge.be