Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 03/05/2017 BZV zet puike prestaties neer op finale van de Jeugdkampioenschappen Op de finales van de Jeugdkampioenschappen die onlangs plaatsvonden in Doornik namen enkel zwemmers deel op basis van hun plaatsen of tijden geselecteerd op de provinciale wedstrijden. Van de Blankenbergse Zwemvereniging mochten 11 leden aantreden. Met 3 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen medailles en daarnaast 12 persoonlijke records mag de BZV-delegatie fier zijn op hun prestaties. BZV zet puike prestaties neer op finale van de Jeugdkampioenschappen

Het zwemseizoen loopt op zijn einde maar de dit is niet te zien aan de conditie van de BZV zwemmers. Met een sterke ploeg trokken ze naar de finales van de Jeugdkampioenschappen en de behaalde resultaten zijn niet van de minste. De nog jonge Nathan Mortal stond 3 keer op het podium. Hij won goud op de 100 meter wisselslag, zilver op de 50 meter vlinderslag en brons op de 50 meter schoolslag. Verder behaalde Nathan nog 2 maal de vierde plaats dit op de 50 rugslag en crawl.

Amber Ruttens behaalde eveneens 3 keer het podium. Een eerste plaats op de 100 meter schoolslag, zilver op de 100 meter wisselslag en ze tikte aan als derde op de 100 meter rugslag. De derde gouden medaille ging naar Seppe Boone, hij zwom de 100 meter vlinderslag in 01'25”"3. Op de 100 meter crawl bij de cadetten won Lennert Boone zilver en Kevin Vercamert brons. Senior en jeugdtrainer Thibau Haerinck behaalde zilver op de 100 meter rugslag.

"Rani Vanhauwaert wou ook graag eremetaal mee naar huis nemen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Dit lukte haar met een tweede plaats op de 100 meter crawl, ze finishte in 01'10"40, meteen goed voor een nieuw persoonlijk record. Binnen afzienbare tijd onder de 01'10"00 grens kunnen duiken."

De andere medaillewinnaars waren senior Rhaissa Goegebeur en benjamin Lennert Vanlerberghe, zij kaapten respectievelijk de tweede plaats weg op de 100 meter schoolslag en de derde plaats op de 100 meter wisselslag. Matthias Arents en z'n broer Jayden grepen net naast de podiumplaatsen. Senior Sarah Goegebeur, die nog maar net 14 dagen terug was uit Afrika, waar zij stage liep als verpleegkundige, nam eveneens deel aan de finales. Haar inschrijving kwam echter te laat binnen waardoor ze enkel 'buiten wedstrijd' kon mee zwemmen. Sarah nam deel aan 5 wedstrijden en won deze allemaal overtuigend. Hierdoor liep de BZV verschillende medailles mis.

© www.krantvanblankenberge.be