Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 03/05/2017 Nieuwe look voor strandvuilnisbakken Nieuwe look voor strandvuilnisbakken Begin april lanceerde de stad Blankenberge een oproep tot kandidatuurstelling om de afvalrecipiënten op ons strand en de zeedijk te verfraaien. Het Sea Life Center Blankenberge ging de uitdaging aan en werkte een voorstel met zeehondenvisuals uit.

"De oproep had een tweeërlei karakter", zegt schepen van milieu en openbare reinheid", Björn Prasse. "Enerijds is het de bedoeling om ze wat op te leuken, maar anderzijds ook om te sensibiliseren en volwassenen en kinderen aan te sporen om ze te gebruiken."

Afgelopen dinsdag op het schepencollege werd de opdracht gegund aan het Sea Life Center. De vuilbakken worden omgetoverd tot zeehonden die oproepen tot een proper strand.

"Een ideale match als je het mij vraagt", zegt de bevoegde schepen. "Op die manier zetten we dierenwelzijn, netheid en de aandacht voor het milieu in de kijker in samenwerking met één van onze vaste toeristische attracties ... een win win-situatie lijkt me! Een proper strand en een vuilnisvrije zee dragen bij tot een goede gezondheid voor de dieren, een doel waar het Sea Life Trust zich dagelijks voor engageert."

© www.krantvanblankenberge.be