Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/05/2017 Websites stad Blankenberge worden vernieuwd Websites stad Blankenberge worden vernieuwd Met het oog op een toekomstige eenmaking van Stad en OCMW heeft het stadsbestuur van Blankenberge besloten om de huidige websites op elkaar af te stemmen. De nieuwe stadswebsite zal ontworpen worden om de burger en de specifieke doelgroepen zo snel en zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn.

Schepen van Informatica Björn Prasse: "De focus van de nieuwe website van Stad en OCMW ligt vooral op de gebruiksvriendelijkheid, de structuur, de klantgerichtheid en de interactiviteit. Helder en beter informeren en een uitgebreid e-loket staan mee voorop. De nieuwe website moet in de toekomst zowel op computerschermen, tabets én op smartphones geraadpleegd kunnen worden. We willen nog voor het einde van dit jaar online kunnen gaan."

Om de toeristische bezoekers te bereiken zal er een website met aparte URL worden gecreëerd. De nieuwe stadswebsite zal beschikbaar zijn in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Ook de website van het Belle Epoque Centrum wordt volledig gerestyled.

Kostenplaatje voor de nieuwe stadswebsite betekent een bijkomende investering in een betere dienstverlening naar de burger toe van om en nabij 88.000 euro.

© www.krantvanblankenberge.be