Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 06/05/2017 Fakkel Belgian Coast Trophy wordt doorgegeven In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei wordt in Blankenberge de 'Belgian Coast Trophy' afgewerkt. Het tweedaags baskettornooi waar maar liefst 21 jeugdploegen uit de reeksen U10, U12 en U14 aan deelnemen is in Blankenberge aan zijn vijfde editie toe. Stadsgenote Rita Nefors die de voorbije jaren de touwtjes in handen had van het groots sportief evenement geeft dit jaar de fakkel over.

De overkoepelende organisatie van de 'Belgian Coast Trophy' is in handen van Bart Blondeel van Flanders Basketball Events in samenwerking met Basket Blankenberge. Het baskettornooi voor jeugdploegen gaat door op twee locaties in onze stad, in zaal d'Hoogploate en de Sportdoze. De voorbije edities nam stadsgenote Rita Nefors de coördinatie van alle medewerkers op zich in beide sportzalen. Een hels karwei en een haast onmogelijke klus om alleen te klaren.

Fakkel Belgian Coast Trophy wordt doorgegeven
v.l.n.r. Anthony Plovie, Wendy Nell, Cindy Lepouter, Rita Nefors en Hein Nell.

"Vorig jaar reeds heb ik de hulp ingeroepen van Heinrich (Hein) en Wendy om een deel van de organisatie in de sportzaal Sportdoze op zich te nemen", vertelt Rita. "Ze hebben dit toen uitstekend gedaan zodoende dat beslist heb om de fakkel van de organisatie helemaal aan hen over te dragen, ik wordt nu eenmaal een jaartje ouder en wil het wat rustiger aandoen. Maar niet getreurd, gedurende het ganse weekend zal je me wel nog terugvinden in d'Hoogploate waar ik de bar voor mijn rekening zal nemen", lacht Rita.

De jonge krachten die de taak overnemen van Rita, Hein en zijn echtgenote Wendy, zijn ondertussen reeds een aantal maanden bezig met de voorbereiding van de 'Belgian Coast Throphy' die volgend weekend zal plaatsvinden.

"Je kunt je niet voorstellen wat er allemaal komt bij kijken", vertelt Wendy. "Vooral de administratie naar alle ploegen toe, zorgen dat er genoeg scheidsrechters zijn, en de puzzel om de wedstrijden van maar liefst 21 ploegen te plannen op drie velden in twee dagen, is waar een huzarenstukje."

De spelers van de 21 jeugdploegen moeten uiteraard ook eten en drinken, en ook dat vergt heel wat voorbereiding. Op het boodschappenlijstje van Wendy vind je onder meer 25 kilo pasta en 23 kilo gehakt terug om spaghetti te bereiden. De groenten voor de spaghettisaus en het fruit voor alle deelnemers worden geschonken door 'Carrefour Blankenberge' die de jeugdploegen van Basket Blankenberge zeer genegen is. Naast deze sponsor kunnen ze nog rekenen op de inbreng van tal van andere lokale handelaars. Gelukkig krijgen Hein en Wendy ook de hulp van heel wat ouders die gedurende dit weekend op allerlei manieren de handen uit de mouwen steken voor het welslagen van het event.

Het tweedaags tornooi de 'Belgian Coast Trophy' gaat door in het weekend van 13 en 14 mei. Er nemen 13 clubs deel afkomstig uit België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De wedstrijden gaan door in de sportzalen d'Hoogploate en de Sportdoze. Basket Blankenberge zelf neemt deel met vier jeugdploegen, drie van hen spelen de openingsmatchen.

Belgian Coast Trophy

Zaterdag starten de eerste wedstrijden reeds om 09:15 uur. De U12 (2) opent het tornooi in d'Hoogploate met de match tegen Kangoeroes Willebroek. In De Sportdoze is de primeur voor de U12 (1), zij moeten het opnemen tegen Tigers Evergem. Op het tweede veld staat de U14 tegen SFX Verviers. Op beide locaties wordt er doorlopend gespeeld. De laatste match begint om 20:00 uur.

Op zondag starten de wedstrijden reeds om 08:30 uur. Alle finales worden om 16:00 uur afgewerkt. De reeks U10 vindt plaats in d'Hoogploate, de U12 en de U14 finales worden in De Sportdoze gespeeld. De prijsuitreiking gebeurt meteen na de finalewedstrijden op beide locaties.

"In de Sportdoze nemen het jeugdbestuur samen de ouders en tal van vrijwilligers de cafetaria voor hun rekening", zegt jeugdvoorzitter Anthony Plovy. "Nieuw dit jaar is dat de deelnemers zich in de rustpauzes tussen de wedstrijden zullen kunnen uitleven op het skatepark gelegen aan de Sportdoze. Voor de ouders zal er terug een groot scherm zijn waarop ze voetbalwedstrijd van de play-offs kunnen volgen."

De volgorde en de locaties van alle wedstrijden van het tweedaags tornooi
de 'Belgian Coast Trophy' vind je terug op Flanders Basketball Events

© www.krantvanblankenberge.be