Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 05/05/2017 Ondanks terrorisme uitstekende cijfers voor jeugdherberg De Wullok Uit de cijfers van het jaarverslag van de vzw Vlaamse Jeugdherbergen blijkt dat de Jeugdhostels in België vorig jaar zwaar geleden hebben als gevolg van de terroristische aanslagen in ons land. Ondanks alles behaalde de Blankenbergse Jeugdherberg De Wullok een fiere 3de plaats in de ranking qua bezettingsgraad. Enkel Gent en Antwerpen doen beter. Ondanks terrorisme uitstekende cijfers voor jeugdherberg De Wullok

De gevolgen van het terrorisme vorig jaar lieten zich merkbaar voelen bij de vele jeugdherbergen in ons land. Dit kan worden opgemaakt uit het nieuwe jaarverslag van de vzw Vlaamse Jeugdherbergen waartoe ook de Blankenbergse jeugdherberg De Wullok is aangesloten.

Na de aanslagen van 22 maart 2016 werden in enkele dagen tijd duizenden overnachtingen geannuleerd en nieuwe internationale boekingen bleven uit. In de jeugdherberg De Wullok waren het vooral Franse en Britse gasten en scholen die het sterk lieten afweten. Niettegenstaande dit behaalde onze jeugdherberg alsnog stabiele cijfers.

"Noem het de veilige zone tussen strand en polder", zegt Daphné Dumery, voorzitter van de jeugdherberg De Wullok. "De kustregio bleef grotendeels gespaard van de gevolgen van het terrorisme, dit in tegenstelling tot de landinwaartse hostels. In 2016 logeerden in totaal zo'n 14.472 gasten in De Wullok, een lichte stijging vergeleken met het jaar daarvoor."

Jeugdherberg De Wullok in Blankenberge, met de meest budgetvriendelijke prijzen in heel Vlaanderen, kreeg naast de vele individuele gasten onder meer diverse scholengroepen, kampen, theatergroepen en zelfs tennisclubs over de vloer. Met een bezettingsgraad van 50,20 procent scoorden enkel de collega's uit Gent en Antwerpen iets hoger. "De bemoedigende cijfers geven onze jeugdherberg De Wullok de moed om volop in te zetten op groeien. Vorige maand nog openden ze hun Fairtrade Café waar studenten en passanten op het nieuwe terras kunnen uitblazen en genieten en ook deze maand is De Wullok weer goed gevuld met scholen die op zeeklas komen", zegt de trotse voorzitter.

© www.krantvanblankenberge.be