Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 06/05/2017 Ministerieel bezoek op Maerlant Campus Sinds 1 september 2016 is het Maerlant Atheneum Blankenberge gestart met een nieuwe module 'Ondernemen en ICT' voor de leerlingen van de eerste graad. De twee lesuren per week worden gegeven door leerkracht Andy Gevaert. Vrijdag jongstleden echter moest hij zijn plaats voor de klas afstaan aan Vlaams minister Philippe Muyters, bevoegd voor werk, economie, innovatie en sport.

Eerder dit jaar namen de enthousiaste leerlingen van de nieuwe module 'Ondernemen en ICT' deel aan een wedstrijd georganiseerd door VOKA in het kader van Open Bedrijvendag. Bedoeling was dat ze met de klas een bedrijf bezochten, er een mooie verslag van maakten en er een in het oog springende klasfoto bijvoegden. De leerlingen van het 1Ae van het Maerlant Atheneum wonnen met glans de wedstrijd. Ze werden daar afgelopen vrijdag op school op een uitzonderlijke manier voor beloond.

De twee lesuren ondernemen en ICT, die ze normaal gezien krijgen door leerkracht Andy Gevaert, werden voor één keertje op voortreffelijke wijze ingevuld door twee interim 'lesgevers'. Het eerste uurtje kwam Robin Van Oyen langs. Hij volgde met succes een opleiding bedrijfsbeheer in CVO IVO Brugge en deze zomer gaat hij van start met zijn bedrijf Future Frown. Robin was daarmee de geknipte persoon om de leerlingen wegwijs te maken in het opstarten van een onderneming.


Ministerieel bezoek op Maerlant Campus

Het tweede uurtje stond er wel iemand heel bijzonder voor de klas. Niemand minder dan Vlaams minister Philippe Muyters werd bereid gevonden om vanuit zijn bevoegdheid economie de kinderen het belang van ondernemen bij te brengen. De minister deed dit op een speelse wijze en voor de leerlingen aanvaardbaar niveau, zodat het lesuur in een mum van tijd voorbij was. De twee bijzondere lesuren waren zowel voor de interim lesgevers als voor de leerlingen en hun vaste leerkracht Andy Gevaert en directeur Shirley Adam een leerrijke en aangename ervaring.

© www.krantvanblankenberge.be