Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 06/05/2017 Foto-expo 'Sights and scenes of Japan' Aan de vooravond van de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen, die sinds vele jaren nauwe banden heeft met Japan, werd in de Blankenbergse bibliotheek een tentoonstelling opgezet met foto's van 'het land van de rijzende zon'. De expo toont een exclusieve selectie van foto's uit het nieuwe fotoboek van Marc Popelier, Blankenbergenaar en Japan-kenner. Foto-expo 'Sights and scenes of Japan'

Het fotoboek 'Sights and Scenes of Japan' van stadsgenoot Marc Popelier werd eind 2016 uitgegeven door Stichting Kunstboek. Wij van de Krant van Blankenberge zetten dit op dat moment reeds uitgebreid in de kijker. Marc Popelier leerde Japan beroepshalve kennen in 2000. In 2012 richtte hij zijn eigen firma Japan Business Advice op die advies verstrekt aan bedrijven die handel willen drijven met Japan.

Ondertussen kent Marc het land door en door. Als fervent fotografieliefhebber laat hij nooit een kans onbenut om er bij elk bezoek de mooiste plekjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Met het boek, dat ondertussen reeds aan z'n twee druk toe is, wil hij niet enkel prachtige beelden van het land tonen, maar ook tips meegeven aan reizigers met Japan als bestemming.

De foto-expo 'Sights and scenes of Japan' is gisteren officieel geopend in aanwezigheid van een delegatie Japanners die vandaag zullen deelnemen de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. De expo is nog tot eind juni gratis te bezoeken in de Bibliotheek in het Groot Salon tijdens de openingsuren.

© www.krantvanblankenberge.be