Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 09/05/2017 Tres Hombres meert aan met chocolade en rum Het zeilschip de Tres Hombres die in mei 2015 voor het eerst aanmeerde in de haven van Blankenberge tijdens de Havenfeesten is dit jaar opnieuw van de partij. De schoenerbrik vervoert sinds een aantal jaren fairtrade producten over de oceaan om hier op een eerlijke manier aan de man te brengen. Tres Hombres meert aan met chocolade en rum

De Tres Hombres met z'n lengte van 32 meter behoort tot één van de mooiste zeilschepen ter wereld, die je met een beetje verbeelding best kunt vergelijken met het schip van de Pirates of the Caribbean. Het schip, van oorsprong een 'kriegsfischkutter' gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, werd in 2007 in twee jaar tijd omgebouwd tot zeilend vrachtschip. De Tres Hombres heeft geen motor aan boord, om te kunnen manoeuvreren in de haven en bij windstiltes beschikt het vaartuig over een jol met 25 pk binnenboordmotor die draait op biobrandstof. Het schip is uitgerust met een groot vrachtruim met een laadruimte van om en nabij 45 ton.

De kapitein van het schip houdt gedurende de Havenfeesten vier dagen open schip. Aan boord kan je niet enkel kennis maken met de matrozen maar ook fairtrade producten aankopen zoals koffie, (h)eerlijke rum en de befaamde Tres Hombres chocoladerepen. Wat dit laatste betreft, de Chocolademakers van Amsterdam die de Tres Hombres Chocolade produceren hebben het plan opgevat om ook met Belgische bedrijven samen te werken. Om dit in de kijker te zetten krijgen de Havenfeesten in Blankenberge alvast de primeur. Tijdens het vierdaags maritiem gebeuren zal het fairtade schip een aantal zakken cacaobonen aan wal brengen die per fiets naar Brugge zullen worden gebracht voor het chocoladefestival die er later dit jaar in september zal plaatsvinden.

© www.krantvanblankenberge.be