Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 08/05/2017 Liliane en Marijn bezingen het Franse chanson Voor de liefhebbers van het Franse chanson hebben we fantastisch nieuws. Liliane Saint Pierre en Marijn Devalck komen binnenkort naar Blankenberge met Compagnons de la Chanson waarin ze hun gedeelde muzikale passie voor het Franse lied hoogtij laten vieren. Liliane en Marijn bezingen het Franse chanson

Compagnons de la Chanson is een echt belevingsconcert met het muzikaal erfgoed van artiesten als Gilbert Bécaud, Jacques Brel, Johnny Hallyday, Céline Dion, Edith Piaf en nog vele andere klinkende namen. De vertolkers op het podium zijn niemand minder Liliane Saint Pierre en Marijn Devalck, twee mensen die dezelfde passie delen ... de liefde voor het Franse Chanson.

Het moest er uiteraard eens van komen ... Liliane werd in de jaren '60 gelanceerd door niemand minder dan Claude François. Zij is de grande dame die elk genre overstijgt en al meer dan 50 jaar elk muzikaal decennium op haar eigen manier invult. Een stem als een klok. Een vrouw met karakter. Marijn kent iedereen als de acteur die ... Maar in eerste instantie is hij een zanger. Bezeten van chanson, begenadigd met een warme, rijpe stem. Marijn nam ook zijn eerste plaatjes in het Frans op, destijds onder de naam Marino Falco.

Nu toeren ze samen rond in Vlaanderen met het programma Compagnons de la Chanson. Ze worden live begeleid door een swingend combo. Na de geslaagde en uitverkochte try-outs in Eeklo en Izegem zijn ze in het najaar te gast in diverse culturele centra. Zulte, Asse, Ronse, Kuurne,... staan al genoteerd in de agenda van Liliane & Marijn.

In Blankenberge hoeven de liefhebbers van het Franse chanson niet te wachten tot na de zomer. Op pinkstermaandag 5 juni houden Liliane en Marijn halt in het Kusttheater 't Colisée waar de zaal die dag wordt omgetoverd tot het Parijse Olympia. Laat je een middag onderdompelen in het beste van het Franse chanson. De voorstelling begint om 15:00 uur.

Reserveren kan via e-mail: info@vzwsterrenparade.be of op het nummer ☎ 09/336 42 51.

© www.krantvanblankenberge.be