Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/05/2017 Uniek STE@M-project in GO! Blankenberge Maandag 8 mei op de Maerlant-campus en in de basisschool Zilvermeeuw waren leerlingen van 2,5 tot 18 jaar aan de slag met het gegeven 'Wat als de dijken breken' in een STE@M-project in workshops gericht op hun eigen leeftijd. STE@M staat voor Science, Technology, Engineering, @rts & design for living, Mathematics. Uniek STE@M-project in GO! Blankenberge

Bedoeling van het STE@M-project was dat de verschillende onderdelen op een geïntegreerde manier werden aangeboden aan leerlingen en dat ze via onderzoeksopdrachten werden uitgedaagd om hun eigen talenten aan te spreken, dit om hun eigen kunnen en inzichten naar een hoger niveau te tillen.

De start voor het project was een (fake)weerbericht ingesproken door David Dehenauw, voorzitter van GO! Blankenberge, waarin het water aan de kustlijn onder druk kwam te staan. De leerlingen werden in verschillende workshops op hun niveau en passend voor hun leeftijd uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan.

Kleuters deden onderzoek over waterdoorlatende en waterbestendige stoffen. De lagere school ging onder meer op onderzoek naar dijken, sluizen, tekenen van en oorzaken van klimaathervorming. Het secundair deed wateronderzoek aan de schoolvijver en bracht een bezoek aan de haven van Zeebrugge. Alle workshops werden gekoppeld aan watersnood en klimaathervorming in Blankenberge en de wereld.

Vanaf volgend schooljaar start het Maerlant Atheneum in de eerste graad met STE@M-onderwijs voor alle leerlingen.

© www.krantvanblankenberge.be