Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 15/05/2017 Driemaal uitverkochte zaal voor 'J3#gD' Driemaal uitverkochte zaal voor 'J3#gD' Een groep enthousiaste leerlingen van Sint-Jozef Sint-Pieter uit Blankenberge bracht voor het eerst een toneelvoorstelling op school. Het thema 'generatieconflict' bleek meteen een schot in de roos.

'De jeugd van tegenwoordig ...', 'In mijnen tijd ...', 'Vroeger ...'. Stuk voor stuk uitspraken die we allemaal weleens te horen kregen of zelf al eens in de mond durven te nemen.

Een enthousiaste groep leerlingen van Sint-Jozef Sint-Pieter uit Blankenberge probeerde om het generatieconflict tussen jong en oud op te lossen met een toneelstuk. Het toneelgezelschap @REM organiseerde voor de eerste keer binnen de schoolmuren een toneelvoorstelling en kon de zaal met het stuk 'J3#gD', lees 'Jeugd' ook meteen drie keer vol laten lopen.

In een boeiend toneelstuk afgewisseld met zang en dans daagden de jongeren hun ouders uit en lieten ze zien waar de jeugd van tegenwoordig mee bezig is. Ze brachten een lach en een traan op het podium en lieten daarbij hun kleine geheimpjes, hun grote waarheden én hun onzekerheden ook zien aan het publiek.

De leerlingen werden voor dit stuk begeleid door regisseur Martine Derycke en een uitgebreid team leerkrachten.
De generatiekloof werd een stukje gedicht en ook auteur Koen Minjauw zag dat het goed was.

© www.krantvanblankenberge.be