Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 16/05/2017 Blankenberge hijst de regenboogvlag Blankenberge hijst de regenboogvlag Op woensdag 17 mei worden er verspreidt over 120 landen acties georganiseerd om aandacht te vragen voor de discriminatie van holebi's en transgenders. 99% van de Brusselse en Vlaamse gemeenten doen hier dit jaar aan mee, en voor het eerst ook Blankenberge!

In Jeugdhuis de Leute zal je gedurende de middag en avond terechtkunnen voor een boeiende babbel rond het thema en een drankje. "Als jeugdhuis vinden we het belangrijk om alles en iedereen open-minded te benaderen, daarom doen we ook mee aan deze actie", zegt Steven Arents, uitvoerend bestuurder Jeugdhuis De Leute.

"Met plezier maken wij mee een eind aan vooroordelen en stereotypen. Aan de gevel van het jeugdhuis zal er een grote regenboogvlag worden uitgehangen. Trek er gerust een selfie mee en verspreidt het op de sociale media. Zo kan ook jij je steentje bijdragen. Iedereen is welkom: jong en oud, dik en dun, holebi of hetero, ..."

Het is voor het eerst dat Blankenberge mee in het verhaal stapt om de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie in de kijker te plaatsen. Tot voorheen was stadsgenoot Piet Wittevrongel elk jaar een vurige pleitbezorger om de regenboogvlag uit te hangen aan het Stadhuis, echter zonder resultaat.

© www.krantvanblankenberge.be