Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 16/05/2017 Eerste sectorale mini-EBO ondertekend in Blankenberge Vanmorgen in Hotel Alfa Inn in Blankenberge heeft Vlaams minister van energie Bart Tommelein samen met Horeca Vlaanderen de eerste sectorale energiebeleidsovereenkomst (mini-EBO) gelanceerd. Het Vlaams energieagentschap voorziet hiermee de Vlaamse horecasector van middelen om in twee jaar tijd duizend horecazaken te begeleiden naar een betere energie-efficiëntie. Eerste sectorale mini-EBO ondertekend in Blankenberge

Sinds 2014 worden er vanuit de Vlaamse overheid energiebeleidsovereenkomsten aangeboden aan grote bedrijven met als doel ze structureel energie-efficiënter te maken. Om ook de kleinere bedrijven op het goede spoor te zetten voorziet de Vlaamse overheid voor een periode van twee jaar nu ook middelen voor de horecasector.

"Vlaanderen telt meer dan dertigduizend horecazaken, wat de sector tot een grote energieverbruiker maakt", zegt Vlaams minister van energie Bart Tommelein. "Om in deze sector energiebesparingen te kunnen bewerkstelligen voorzien we Horeca Vlaanderen een financiële ondersteuning van 144.900 euro. Ze krijgen daarmee de middelen om een personeelslid aan te werven dat een concreet aanbod zal ontwikkelen op maat van de horeca. Horeca Vlaanderen engageert zich om in twee jaar tijd duizend horecazaken te scannen en te begeleiden naar een betere energie-efficiënte."

Drie concrete zaken, met een korte terugverdientermijn, die gemakkelijk op grote schaal geïmplementeerd kunnen worden in de horecasector zijn: het plaatsen van ledverlichting, het isoleren van leidingen voor sanitair warm water en verwarming, en het plaatsen van radiatorfolie. De Vlaamse overheid hoopt met deze mini-EBO binnen twee jaar een energiezuiniger horeca te hebben. De energiebeleidsovereenkomst is vanmorgen ondertekend door de bevoegde minister en Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder Horeca Vlaanderen.

© www.krantvanblankenberge.be