Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 18/05/2017 Ruim 200 kinderen nemen deel aan Lions-fortenbouw Woensdagnamiddag hebben ruim tweehonderd kinderen zich kunnen uitleven op het strand van Blankenberge. Ze namen deel aan de inmiddels zesde editie van de Fortenbouw Wedstrijd georganiseerd door de Lions Club Blankenberge. Ruim 200 kinderen nemen deel aan Lions-fortenbouw

De Fortenbouw Wedstrijd is één van de jaarlijks terugkerende sociale acties van Lions Club Blankenberge. De kosten voor dit alles, het inleggen van autobussen en dergelijke wordt gedragen door de service club.

"Met dit leuk initiatief, waar we trouwens zelf heel veel plezier aan beleven, slagen we er telkens in om kinderen die om één of andere reden in een instelling verblijven een memorabele namiddag te bezorgen aan zee", zegt Koen Huys, huidig voorzitter van de Lions Club Blankenberge. "Net als vorig jaar doen er negen regionale instellingen mee, goed voor een totaal van een 215-tal deelnemers. Vandaag worden er maar liefst 31 forten gebouwd. Voor drie sterkste teams hebben we een beker."

Het startschot werd gegeven omstreeks kwart over twee. De kinderen kregen één uur de tijd om een zo sterk mogelijk fort te bouwen rond een vlaggenstok. Na het eindsignaal was het spannend afwachten welke vlaggenstokken het langst overeind zouden blijven in het opkomend water. Dit jaar sleepten de kinderen van het begeleidingscentrum campus Het Anker de eerste prijs in de wacht. De leerlingen van de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs De Berkjes gingen met de tweede en derde prijs aan de haal.

Alle kinderen kregen na afloop een goodiebag. Daarnaast werden er in het kader van de 'Week van de Zee' nog een aantal leuke dingen geschonken door de provincie West-Vlaanderen. De leden van de Lions Club Blankenberge die instonden voor een vlotte verloop van de Fortenbouw Wedstrijd waren na afloop zeer tevreden over het evenement. De zevende editie die volgend jaar zal plaatsvinden op 2 mei staat nu reeds met stip genoteerd de Lions-agenda.

© www.krantvanblankenberge.be