Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 19/05/2017 Geslaagd voor Het Grote Fietsexamen Deze week hebben de leerlingen van de drie Vrije Basisscholen Blankenberge deelgenomen aan Het Grote Fietsexamen. Het project van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde is een praktische proef waarin getest wordt of de kinderen uit het zesde leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te fietsen. Geslaagd voor Het Grote Fietsexamen

De leerlingen die eerder dit jaar hun technische vaardigheden konden oefenen op het parcours van de preventiedienst in een veilige omgeving, mochten hun kennis omzetten in het echte verkeer.

Ze kregen een uitgestippeld traject voorgeschoteld van een vijftal kilometer door de stad waarbij ze konden aantonen dat ze een aantal basisvaardigheden onder de knie hebben. Zo moesten onder andere enkele kruispunten worden overgestoken zonder verkeerslichten, werd er verwacht dat ze de ronde punten correct namen en dat ze veilig een spoorweg overstaken.

Langs het traject waren een tiental controlepunten die bemand werden door leerkrachten, ouders en politie. Daarnaast verleende de politiezone haar medewerking door motards in te zetten die op het parcours een oogje in het zeil hielden.

Leerkracht bewegingsopvoeding Ilya Aerts was na afloop van de derde editie best tevreden: "Alle leerlingen hebben het traject haast feilloos afgelegd. Mits een aantal kleine opmerkingen is iedereen geslaagd voor Het Grote Fietsexamen."

© www.krantvanblankenberge.be