Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 19/05/2017 Week van de Begraafplaatsen In het kader van de Week van de Begraafplaatsen is er op donderdag 1 juni in de Blankenbergse bibliotheek een voordracht 'koffietafels en rouwmaaltijden', een eeuwenoude traditie die familie en vrienden organiseren naar aanleiding van het overlijden van een dierbare. Op 27 en 28 mei zijn er bezoeken met gids aan de begraafplaats. Week van de Begraafplaatsen

Blankenberge neemt reeds voor de vijfde keer op rij deel aan de Week van de Begraafplaatsen. Bedoeling is de aandacht te vestigen op het funeraire erfgoed en erfgoedtradities.

Donderdag 1 juni komt Rob Belemans, KULeuven-directeur Kunst en Erfgoed, spreken over de traditie van de rouwmaaltijd en de beelden daarvan in de literatuur, op televisie en in film. De lezing wordt ge├»llustreerd met talrijke voorbeeldfragmenten. Afspraak voor deze boeiende voordracht om 20:00 uur in de aula van de bibliotheek. De deelname is gratis, inschrijven kan via e-mail: archief@blankenberge.be of op het nummer ☎ 050/63 64 25, dit uiterlijk tegen dinsdag 30 mei.

De begraafplaatswandelingen gaan door op zaterdag 27 en zondag 28 mei. Een gespecialiseerde stadsgids neemt de deelnemers mee op een boeiende tocht doorheen de geschiedenis van de stedelijke begraafplaats, met aandacht voor de aanwezige funeraire symboliek. Afspraak om 14:00 uur aan de ingang van de begraafplaats in de Scharebrugstraat. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn gratis.

De Week van de Begraafplaatsen is een initiatief van de Association of Significant Cemeteries in Europe waar momenteel zo'n 130 Europese begraafplaatsen uit meer dan 20 Europese landen en heel wat funeraire verenigingen bij aangesloten zijn.

© www.krantvanblankenberge.be