Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 19/05/2017 Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Tijdens juli en augustus wordt Park De Craene opnieuw dé zomerse ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. In het feëriek decor van het stemmige park in Uitkerke is er dit jaar elke week een 'Parkiesconcert' voorzien. Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend!

De kleinschalige Parkies-concerten op woensdagavond zijn een vaste waarde geworden in de badstad. Blankenbergenaars komen er voor de muziek, maar ook om wat bij te praten, samen wat te eten en te drinken. Het initiatief loopt al sinds 2005, eerst in het Albertpark, en vanaf 2009 in Park de Craene.

Schepen Philip Konings: "Wegens groot succes werd de Parkies-reeks vorig jaar al uitgebreid tot acht concerten. Deze zomer is er élke week een Parkies-concert, en bovendien staan er niet anders dan klinkende namen op het programma."

De reeks start uitzonderlijk op een zaterdagavond, op 1 juli. Daarna zijn er nog Parkies op woensdag 5, 12, 19 en 26 juli en op 2, 9, 16 en 23 augustus. Er zal dus de hele zomer lang élke week kunnen gefeest worden in Uitkerke!

Parkies steekt van wal met Soul Avenue. De woensdagen daarna volgen Cookies and Cream, Gene Thomas, Jan & The Noise (van The Voice), Camping Esmeralda (met Dean en Rob Vanoudenhoven), Kate Ryan, Belle Perez, Sofie & Hugh Kanza. Clan Hunaerts (met Geert Hunaerts) sluit de reeks af.

Parkies wordt ook dit jaar gesponsord door Engies, waardoor het de officiële naam 'Engies Parkies' krijgt. De formule blijft ongewijzigd. Bezoekers zijn welkom in het gezellige Parkies-dorp in Park De Craene tussen 19:00 en 23:00 uur. De optredens starten telkens om 20:00 uur. Het evenement is gratis!

© www.krantvanblankenberge.be